Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: tanie bilety lotnicze

10.08.2011 13:22
Thisbe
1
Thisbe
39
Centurion

tanie bilety lotnicze

Cześć wszystkim!

Rozmawiając z koleżanką dowiedziałem się, że można bardzo tanio podróżować samolotem po Europie /np. bilety lotnicze do Barcelony za 40 zł/. Szukałem wszędzie w Internecie i nie znalazłem aż takich tanich lotów, chociażby ta przykładowa Barcelona jedynie od kilkuset złotych w górę. Czy ktoś z Was wie może, gdzie i jak szukać takich tanich okazji?
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam!

10.08.2011 13:29
2
odpowiedz
Dessloch
263
Legend

musisz trafic promocje, zeby az tak tanio. Ryannair potrafi miec fajne (ale sama linia zalosna)
np z katowic do barcelony
Wizz Air

11:10 KTW – 13:55 BCN

107 zł Wizz Air (pazdziernik).

cheapflights.co.uk skyscanner.net itd

10.08.2011 13:32
Thisbe
3
odpowiedz
Thisbe
39
Centurion

Świetnie, dziękuje Ci bardzo. A wiesz może, czy loty trochę dalej /dajmy na to Teneryfę/ też potrafią być takie tanie?

10.08.2011 13:33
Awerik
4
odpowiedz
Awerik
62
Backpacker

Poza tym musisz wziąć pod uwagę, że żeby polecieć w promocyjnej cenie musisz za bilet zapłacić specjalną, stosunkowo trudno dostępną kartą (w przypadku Ryanaira Mastercard Prepaid, w przypadku Wizzaira jest to specjalna karta Citi) i lecieć tylko z bagażem podręcznym. Nie mniej jednak jest to możliwe, leciałem ponad 60 razy Ryanairem i tylko kilka z tych lotów kosztowało więcej niż 10 euro. Poczytaj sobie branżowe blogi typu fly4free.pl.

Świetnie, dziękuje Ci bardzo. A wiesz może, czy loty trochę dalej /dajmy na to Teneryfę/ też potrafią być takie tanie?

Na Treneryfę jak najbardziej tak.

10.08.2011 13:39
Thisbe
5
odpowiedz
Thisbe
39
Centurion

Na Treneryfę jak najbardziej tak.
Z tego co teraz patrze na tym ryanairze, to te oferty objęte promocją są jedynie do ograniczonej liczby miast w Europie, nic z Teneryfy tam nie widziałem. Muszę przysiedziec chyba więcej.

Dzieki za info o kartach, będę musiał postarać się takie zdobyć.

10.08.2011 13:40
6
odpowiedz
zanonimizowany76464
72
Senator

Ogólnie to z takimi lotami za parę złotych jest tak, że raczej się czeka na promocje i kupuje bilet ble gdzie, byle kiedy :). Wtedy można nawet za 10 zł lecieć. Chociaż, jak leciałem na wakacje do barcelony, to rok temu zapłaciłem niecałe 100 zł, za lot w obie strony, kupując bilet na 2 tyg. przed wylotem.

Także ogólnie to trzeba regularnie wchodzić na stronę Ryanaira i Wizzaira i przeglądać. Ryanair ma promocje obecnie chyba tylko na listopad.

Kartę do zakupów w Ryanair "Master Card pre paid", kupisz w BZWBK za 20 zł. Nie jest to imienna karta, ani nie musisz zakładać konta. Po prostu kupujesz i działa ona jak portfel.

10.08.2011 13:43
Thisbe
7
odpowiedz
Thisbe
39
Centurion

Jesteście naprawdę niezawodni ;) Dziękuję

10.08.2011 13:46
8
odpowiedz
zanonimizowany76464
72
Senator

Jeszcze jedno. Nie nastawiaj się zawsze na loty "powrotne". Jeśli znajdziesz w jedną stronę promocyjny lot, to czasami dobrze wracać z przesiadką. Przykładowo Kraków-Barcelona-Disseldorf-Kraków.

10.08.2011 14:04
Thisbe
9
odpowiedz
Thisbe
39
Centurion

Awerik, czy mógłbyś mi pokazać jakiś przykładowy tani lot na Teneryfę? Szukam i szukam i nigdzie nie ma poniżej 1300 zł ;(

10.08.2011 14:20
Thisbe
10
odpowiedz
Thisbe
39
Centurion

Chyba rzeczywiście będę musial poczekać na promocję i czatować całymi dniami na tych stronach, bo jedyny termin, który mi pasuje to lot kosztujący 400 zł :)

10.08.2011 14:35
11
odpowiedz
zanonimizowany76464
72
Senator

http://www.fly4free.pl/kategoria/promocja/ - watro codziennie odwiedzać tą stronę.

Forum: tanie bilety lotnicze