pytanie jak w temacie, dzięki z góry, nie wiem generalnie jakiego kosztu się spodziewać ale chcę żeby było tanio ale mogę dać więcej jeśli koszty eksploatacji będą mniejsze, fajnie by było jakbym miała port RJ45 i umożliwiała drukowanie po sieci ale nie jest to jakiś wymóg na którym mi bardzo zależy
aha zależy mi na drukowaniu tekstu, kolory nie są wymagane w ogóle
dzięki z góry
FS-1320D bardzo dobry solidny sprzęt, o ile nie oszczędzasz na tonerach(a najlepiej by było jakby dostawała oryginały) to posłuży Ci długie lata. Generalnie gdzie się w pracy nie obrócę tam stoi Kyocera i po prostu działa.
Szykuj jakieś siedem, osiem stówek.
No chyba, że to zbyt wielka cena to wtedy rozejrzyj się za jakimś małym hapekiem mam tu na myśli LaserJet Pro P1102, nie ma on interfejsu sieciowego i ogólnie hapeki lepiej znoszą zamienniki. Kosztuje połowę tanie od podanej wyżej Kyocery. Ale cenę robi robotę i oczywiście urządzenie jest klasę niżej(a nawet kilka) niż FS1320D. I osobiście ostatnio tracę zaufanie do czegoś co ma znaczek HP - ale to moja subiektywna opinia.
Mam Brothera DCP-7030 i sprawdza się doskonale, brak głupiego ograniczenia na drukowanie (2 miesiące ostrzegało że mało tuszu i dalej drukowałem). Toner który starcza mi na rok kosztuje 38(!)zł, niezłej jakości skaner, naprawdę świetny sprzęt.
Ciężko już ten model dostać, ale polecam drukarkę od Brothera z kompatybilnymi tonerami.
PS. Korzystam z zamienników, mam drukarkę od 2 lat i nie miałem z nią żadnych problemów.
Ja bym na Twoim miejscu szukał HP 2055dn. Nie do zdarcia sprzęt. Nawet używka.
Ile sztuk przerobiło po 200 tys kopii, to szkoda gadać. Usterkowość i problematyka sieciowa/usługowa/inne - na 30 urządzeń zero błędów od kilku ładnych lat.
dzięki za propozycje niestety wymagania się trochę zmieniły. potrzebny kolor i cena max 600 zł
cokolwiek wybierzesz - sprawdz najpierw ceny materialow eksploatacyjnych do drukarki. Zeby sie nie okazalo ze kupisz laser kolor za 600 ze starterami i za 200 stron bedziesz wymienial tonery za ktore dasz 800...