Szukam prostego i taniego połączenia laptopa z tabletem. Z dość sprecyzowanymi wymaganiami, co z pewnością znacznie ogranicza krąg z którego można wybierać:
1) system operacyjny: Windows 8.1
2) hybryda - nie interesuje mnie ani laptop, ani tablet, tylko hybryda
3) tani - w ~1700 zł chciałbym się zmieścić
4) fajnie, jakby w cenie był Office. Mam jeszcze jedną licencję Office 2007, ale widziałem teraz można dostać z 2013, więc byłby to fajny dodatek.
Sprzęt będzie wykorzystywany do pisania pracy magisterskiej w bibliotece, pisania pism w pracy, przeglądania netu (na wifi) i poczty służbowej. Czyli zwykłe mało wymagające czynności typowo biurowo-studenckie, od biedy pewnie czasami sobie w coś pogram, ale nie zależy mi na tym - jak już to jakieś popierdółki, ew. HoMM3 czy coś podobnego :) Chociaż podobno nawet Starcraft 2 działa. Nie będę na tym oglądał filmów, zdjęć, grał w bardziej wymagające gry, czytał książek etc.
Także sprzęt nie musi być wydajny, ważne, żeby Windows + Office + przeglądarka działały płynnie.
Na razie mój faworyt to Asus Transformer Book T100 (wersja z dyskiem, bo to tylko 100 zł więcej) - sprzęt ma świetne recenzje w całym internecie, jutro pojadę go zobaczyć w sklepie na żywo.
Macie jakieś inne propozycje? Niestety na rynku się słabo orientuje.
Swoją drogą nie wiedziałem jaką kategorię wybrać - czy laptopy czy tablety :)
W tej cenie wspomniany Asus, to strzał w 10. Owszem, można się przyczepić do jakości wykonania, ale biorąc pod uwagę cenę i możliwości jakie oferuje, byłoby to zwykłym czepialstwem.
Dzięki, już nawet zamówiłem ten model :)
Co ciekawe on się tak dobrze sprzedaje, że w Warszawie nie udało mi się w żadnym sklepie go znaleźć - Euro, Media Markt, Saturn, Komputronik, Sferis etc., nigdzie. W jednym Saturnie (oczywiście po drugiej stronie Warszawy, a jakże) mieli jeden egzemplarz - jak się okazało, u nich ostatni w Polsce :)
Niestety wystawowy, więc nie wziąłem, ale chciałem ten komputer fizycznie zobaczyć przed zamówieniem. Sprawił bardzo dobre wrażenie, jak za 1600 zł to wyglądało super.
http://allegro.pl/tablet-2w1-asus-transformer-book-t100ta-w8-office-i3872156170.html
Nie zaczekasz dwóch dni na przesyłkę ;) ?
Zaczekam, dlatego nie kupiłem w Saturnie :)
Chodziło mi o to, że prawie nigdzie nie można było tego laptopa fizycznie zobaczyć, bo udało mi się go znaleźć w jednym miejscu.
Ehh, z Komputronika dostałem info, że muszą mi anulować zamówienie... Taaa, super, to po co piszą, że towar dostępny? :/