Tablet graficzny - Bamboo One czy Bamboo3 Pen

Forum Komputery
Odpowiedz
12.09.2012 17:28
blee_991
1
odpowiedz
blee_991
84
Generał

Tablet graficzny - Bamboo One czy Bamboo3 Pen

Witam,
mam okazję kupić tablet graficzny wacoma Bamboo One za 100 zł.. ale nie wiem czy nie lepiej dołożyć drugą stówę i kupić Bamboo3 Pen. W internecie nie mogę w ogóle znaleźć opinii ale informacji o Bamboo One. Co o nim myślicie? Czym w ogóle różnią się te dwa modele?

12.09.2012 21:42
blee_991
2
odpowiedz
blee_991
84
Generał

up

12.09.2012 21:53
3
odpowiedz
A_wildwolf_A
234
Senator

osobiście posiadam Bamboo 3 Pen (nie polecam Touch, gdyż więcej zapłacisz, za moim zdaniem niepotrzebny bajer który jeśli nie masz Maca prawie w ogole nie będziesz używał w windowsie), wcześniej miałem Graphire 4 i różnica jest całkiem spora
swego czasu Bamboo One i Graphire 4 to było praktycznie to samo (te same parametry prawie, ale jak na tamte czasy w zupełności wystarczyły)
a różnica między moim a starym jest duża ze względu na większą powierzchnię roboczą (16:9, a nie jak wczesniej 4:3 gdzie musialem z tego ucinac cześć by miec 16:9, do tego pierwsza generacja ma rozdzielczość rozpoznawania 1 040lpi natomiast Bamboo3 ma już dwa razy więcej 2540lpi) plus większa czułość nacisku piórka (stare =512, nowym=1024)

więc moja rada taka zalej pan robaka, znaczy się lepiej dorzuć stówkę i kup Bamboo 3 pen

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl