Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Tablet 8 cali do 500zł

16.07.2014 21:48
Langert
1
Langert
128
Generał

Tablet 8 cali do 500zł

Witam, potrzebuje pomocy w wyborze tabletu który będzie miał 8 cali, 3G, 1GB RAM, jeśli chodzi o procesor to ciężko powiedzieć, wiem że najczęściej spotykanie to 4-rdzeniowe MediaTeki, są też Atomy od Intela (nie wiem jakie różnice w wydajności w porównaniu do MT), fajnie gdyby tablet był z innego tworzywa niż plastik ale niekoniecznie. Wiem że wymagania duża a budżet mały bo tylko 500zł i zdaje sobie sprawę że raczej nic markowego nie dostane. Jeśli chodzi o system to Android bo z W8 w tej cenie nie znajdę nic.

Wstępnie widziałem GoClever Aries 785 to są chyba chińskie produkty z polskim logo ale tablet raczej zbiera dobre recenzje i nie ma z nim problemów, w podobnej cenie można także dostać Lenovo YOGA ale bez 3G które jest konieczne, budżet który podałem to max, sprzęt miałby być ze sklepów typu MM, ME, Saturn, Xkom itp. Z góry dzięki :)

ed. Tablet ma służyć głównie do Internetu, muzyki, filmów (wiem, rozdzielczość nie sprzyja) no i sporadycznie do grania, ale wiem że cudów nie będzie :)

16.07.2014 21:52
aope
2
odpowiedz
aope
203
Corporate Occult

Odczekaj chwilę, dorzuć trochę i kup sobie http://www.x-kom.pl/p/153804-tablet-7-asus-google-nexus-7-ii-2013-s4pro-2gb-16gb-android.html zamiast jakiegoś syfu z którym będziesz latał po serwisach i pytał dlaczego ta i tamta gra nie działają a filmy tną.

16.07.2014 21:55
Langert
3
odpowiedz
Langert
128
Generał

Nexus spoko, nie powiem, ale nie dla mnie :)

16.07.2014 21:57
aope
4
odpowiedz
aope
203
Corporate Occult

Kolego, cudów nie ma. Ok, był jeden jeśli chodzi o stosunek ceny do możliwości - Moto G. Tyle.

Jeśli dodatkowo chcesz z 3g to obawiam się, że będziesz miał ze sprzętem w tej cenie więcej frustracji niż zabawy :( Na Twoim miejscu dozbierałbym nieco i kupił coś, co będzie Ci służyć z powodzeniem i teraz i za rok i za dwa lata. Szczerze to szkoda kasy na kiepszczyzne.

17.07.2014 15:10
6
odpowiedz
zanonimizowany1014521
10
Generał

Nexus.

17.07.2014 15:34
Langert
7
odpowiedz
Langert
128
Generał

Poczytałem trochę szerzej o tych mobilnych procesorach, wiem trochę więcej :)

Ten Kiano wygląda całkiem dobrze, poczytam o nim recenzje i zobaczymy, dzięki
Jak ktoś posiada coś z tańszych tabletów które oscylują w 500zł niech pisze, jak mówiłem tablet będzie służył bardziej jako uzupełnienie telefonu, nie wymagam od niego nie wiadomo czego, demon prędkości to być nie musi (i nie będzie w tej cenie), po tych droższych i markowych wiem czego się spodziewać, chodzi o to by wyłowić coś dobrego z tych marek mniej znanych i tańszych :)

Mercury_99----> sprawdź czego oczekuje

03.09.2014 13:02
Langert
8
odpowiedz
Langert
128
Generał

Zdecydowałem się na Kiano Elegance by Zanetti 8 3G, bawię się nim prawie miesiąc i nie ma żadnych problemów, wszystko działa jak powinno, wykonanie jak na tablet poniżej 500 zł bardzo dobre (aluminiowa obudowa). Produkt niemarkowy, a na prawdę godny polecenia :)

04.09.2014 06:56
9
odpowiedz
majek85
9
Centurion

No niby tak ale ciągle jest to Kiano.
Czyli słaby chińczyk...
Ja bym proponowała jednak coś lepszej marki.
Zerknij sobie na ten Lenovo Idea Pad:
http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/8661688
wiem, że jest trochę droższy ale naprawdę lepiej już sobie poszukać tańszego na aukcjach a nie bawić się w tanie chińczyki ( sama mam doświadczenie z takim i nigdy więcej).

04.09.2014 08:40
Langert
10
odpowiedz
Langert
128
Generał

Yoga to bardzo fajny tablecik, szczegolnie bateria zasluguje na pochwałę, ale cenowo wersja z 3G byla za droga, moj Kiano jak na razie dziala bardzo dobrze

05.09.2014 06:34
11
odpowiedz
majek85
9
Centurion

No właśnie nie mam zaufania do takich chińczyków...
Kupiłam sobie jakiś czas temu Shiru i psuł się.
Twoje Kiano dobrze Ci chodzi?

Forum: Tablet 8 cali do 500zł