Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Szukam zegara

13.12.2014 00:17
szymon_majewski
1
szymon_majewski
114
Legend

Szukam zegara

Witajcie

W tym roku z okazji robienia paczki swiatecznej jedna pani dla ktorej robie wyznala, ze chcialaby otrzymac na swieta zegar scienny z kurantem (taki co wybija godzine). Wiadomo, czesto takie specyfiki szczegolnie w necie kosztuja swoje, a pamietam dobrze czasy, jak mozna bylo takie cudo kupic na zwyczajnym targu. Moze to byc najzwyklejszy zegar z wahadlem taki jak np. PREDOM-METRON, ktory goscil pewnie w niejednym domu, ale problem jest, ze zwyczajnie nie mam az tyle kasy, zeby moc zafundowac pani takie cudo. Moze ktos z Warszawy lub okolic ma taki sprzet i sprezentowalby go komus na swieta ?

13.12.2014 02:28
😁
2
odpowiedz
Montera
63
Legend

Nie no trzymajcie mnie... Ja myslalem, ze te paczki to po prostu zywnosc, ew. zabawki dla dzieci, a tu sie okazuje, ze mozna prosic nawet o takie rzeczy. Gdzie pisac? Przydalaby mi sie komoda do pokoju i zmywarka.

13.12.2014 02:39
szymon_majewski
3
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Montera - juz bez przesadyzmu, pania poznalem rok temu i jej sytuacja na serio nie wyglada jakos szczegolnie wesolo. Na staroc ma akurat jedno z marzen i chcialbym to spelnic. Naprawde szczerze zaluje, ze dzisiaj targi nie sa juz identyczne, bo pamietam bardzo dobrze czasy, kiedy taki zegar mozna bylo spokojnie kupic za 30 PLN. Z reguly brudny, zakurzony, ale co tam, grunt ze sprawny. Mam na mysli taki sprzet jak np. to
http://antyk.info.pl/photos/zabytkowy-zegar-scienny-predom-metron-antyk-3296766010.jpg

Zrobilem juz dla niej paczke, ale chcialbym tez cos wiecej. Jednak widze, ze na internet zwyczajnie nie ma co liczyc, bo tu wlasnie kazdy uzytkownik traktuje takie cos jak skarb i dobro narodowe I klasy, podczas gdy 10 lat temu ten sam psioczyl na to, ze takie starocie zajmuja mu miejsce na scianie. Ale niestety, tak to w zyciu bywa. Czesto cos przydaje sie dopiero wtedy, gdy postanowimy sie tego pozbyc. Tym bardziej, ze wspolczesnie bardzo latwo o ludzi, ktorzy maja za duzo pieniedzy i podobne sprzety laduja na wystawkach, bo tak jest najprosciej.

Takze jesli masz tylko tyle do napisania, to dziekuje bardzo, prosze o niezasmiecanie watku.

13.12.2014 07:16
Belert
4
odpowiedz
Belert
182
Legend
Forum: Szukam zegara