Siemka,
Szukam starej strzelanki 2d podobnej w pewnym sensie do Liero/Soldat/Worms. Była to jednak gra singleplayer, w której sterowało się żołnierzem i przechodziło różne misje. Mapy były górzyste, a do wspinaczki można było wykorzystać wystrzeliwywaną linę. Poruszając się w prawą stronę, pokonywało się przeciwników i zbierało broń/amunicję. Część misji odbywała się w nocy, a celem chyba było dostanie się do jakiejś bazy. W późniejszym etapie gry pojawiał się chyba jakiś helikopter. To chyba jakaś bardzo mało znana gra z okolic 2000r. W pewnym sensie podobna wydaje się być również gra Fire Force, ale tamta była mniej kolorowa i może lekko nawet jak skradanka.
Chyba kojarzę coś takiego jak dawali w CDA. Postacią chyba był stickman. Odpaliłem to na kilka minut i nie pamiętam czy był w niej helikopter.
Tutaj tej gry nie widzę, ale może coś pomoże:
https://www.google.com/search?q=game+stickman&tbm=isch&ved=2ahUKEwj4-p64tOPsAhUbBhAIHYM-Bn0Q2-cCegQIABAA&oq=game+stickman&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIGCAAQHhATOgIIADoECAAQHlD8igRYlLAEYJCyBGgAcAB4AIABaogBxQWSAQM2LjKYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=7L6fX_jULJuMwPAPg_2Y6Ac&bih=945&biw=1903&hl=pl
Nie pamiętam żeby to był stickman, ale nie wykluczam takiej możliwości. Misję odbywały się jakby w dżungli, a mapy możnaby powiedzieć lekko inspirowane były z czołgów (tanks). Na prawdę absolutnie nigdzie nie mogę nic znaleźć na temat tej gry :(
Wydaję mi się, że to Bionic Commando, ale ja grałem tylko w wersję z COMMODORE 64, a czy była jakaś inna to nie wiem XD.
Udało się znaleźć, to Blow Everything Up.
Ale dzięki wielkie za pomoc.
Pozdrawiam