Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Szukam lampy podłogowej do pokoju.

19.01.2014 17:01
Herr Pietrus
1
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

Szukam lampy podłogowej do pokoju.

Szukam, naprawdę. Przejrzałem xxx stro sklepów, w jakichś 60% oferta się powtarza,a reszta to produkty w cenie 1k zł i więcej, na co niespecjalnie mnie stać, a właściwie stać czy nie - nie mam ochoty na wydawanie sumy za kasy za kawałek metalowego drążka z kablem w środku, oprawką na żarówkę i odrobina mlecznego szkła/płótna. No wiem, płaci się też za sam wygląd...

Ale może coś wam wpadło w oko, kupowaliście niedawno lampę, urządzacie mieszkanie, dom, apartament mecenasa, penthouse ordynatora... wróć, lampy włoskich designerów po 3-5k mnie nie interesują... Mówiąc krótko - może akurat ktoś coś widział, zobaczy ten wątek i mnie poinformuje? Ja jeszcze pamiętam te poszukiwania lampy bankierki... :)

A szukałem początkowo lampy z dwoma kloszami, normalnym skierowanym w sufit i małym, dodatkowym, na pałąku, do czytania. Ale jeden fajniejszy model znalazłem za 850 zł, inne są po 300 ale mają klosz miskę, a nie walec (widocznie walce 3x droższe :)) - więc ostatecznie szukam czegoś tańszego w typie "dwa klosze-nie miska" lub czegoś z materiałowym nie stożkowatym i najlepiej białym owalnym kloszem w liczbie 1, ale w rozsądnej cenie. Ewentualnie czegoś z dwoma/trzema żarówkami w identycznych kloszach, ale z możliwością zapalania ich niezależnie...

Ostatecznie chciałbym też zapytać o inna rzecz - znacie jakieś naprawdę duże, dobrze zaopatrzone, eni tylko w kinkiety i żyrandole, sklepy z oświetleniem w Warszawie? Nie ukrywam, że wolałbym zobaczyć produkt przed zakupem na żywo, a nie na zdjęciu, to nie dysk twardy ani pamięć RAM... choć taki wypad to będzie raczej ostateczność, bo blisko nie mieszkam.

19.01.2014 17:04
2
odpowiedz
zanonimizowany840667
28
Generał

Sklepy z oświetleniem znajdziesz na Bartyckiej.

19.01.2014 17:12
3
odpowiedz
sukiennice
8
Legionista

krytykowałeś mnie za nieumiejętność obsługi masła, a sam nie umiesz kupić lampy podłogowej.

19.01.2014 18:03
4
odpowiedz
red_baron
77
overclock_pl

Jakiś miesiąc temu kupiłem w castoramie dokładnie taką lampę: http://www.homecenter.rs/Proizvod/97788/PODNA-LAMPA---F62A---STAR1---H-180CM-BELA za jakieś 60 zł. Była też dostępna wersja z dodatkowym małym kloszem na pałąku. Tą samą lampę w obu wersjach widziałem też w praktikerze, jednak w trochę wyższej cenie.

19.01.2014 18:13
DM
5
odpowiedz
DM
223
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

skoro nie zalęzy ci na designerskiej lampie to kup taką z papierowym kloszem z ikei... 40zł czy coś... nie szkoda jak rozwali czy znudzi, kilka żarówek
dobrze wygląda w nowoczesnym pomieszczeniu...

19.01.2014 18:45
Herr Pietrus
😊
6
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

sukiennice - ale ja umiem kupic lampę, jeśli już chcesz coś zarzucać, to ewentualnie to, ze nie umiem wybrać. Analogicznie ty musiałbyś pytać JAKIE masło kupić i czy to litewskie znajdziesz ewentualnie w Tesco, czy tylko w Carrefour.

ja iwem, te najtańsze są wszędzie, ale one nie mają schowanego w nodze przewodu. Takiego fajansu to ja nie chcę.

19.01.2014 20:04
7
odpowiedz
red_baron
77
overclock_pl
19.01.2014 20:06
twostupiddogs
8
odpowiedz
twostupiddogs
257
Legend

W dobrych lampach byłeś?

19.01.2014 20:10
9
odpowiedz
mefek
106
Senator
20.01.2014 00:39
Dryf Wiatrów Zachodnich
10
odpowiedz
Dryf Wiatrów Zachodnich
143
Generał

Za bardzo nie pomoge szukac, ale sie wypowiem - pomysl czy na pewno chcesz lampe podlogowa. Z moich doswiadczen wynika ze zajmuja one stosunkowo duzo miejsca, niby mozna przestawiac ale jest problem doprowadzenia kabla, ogolnie rzecz biorac moim zdaniem nic fajnego.

Jesli czegos takiego nie uzywales na zywo i nie masz 100% pewnosci ze naprawde taka chcesz to sie zastanow na spokojnie.

Wiele lat temu kupowalem podlogowa w Leroy Merlin - wybor takich dosc niewielki, ale jak masz blisko mozesz sprawdzic.

20.01.2014 02:14
Herr Pietrus
11
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

gniazdko niedaleko, w rogu pokoju, tam też wygospodarowane miejsce. Nie kupię szafki, a chcę miec coś koło łóżka do czytania.

Przeglądam oferty i cholera, trzeba chyba jednak pójść w te z kloszem-miską, bo w cenie poniżej 900 zł nic innego z dodatkową lampką do czytania nie sposób znaleźć. trafiłem też na lampkę z dwoma punktami - zwykłymi żarówkami, a nie halogenami na egzotycznych trzonkach (która po wprowadzeniu bana na halogeny, o ile nie nadciągną z Chin te "do użytku profesjonalnego|, będę mógł sobie wsadzić...) i kloszami szklanymi, a nie zabudowanymi, metalowymi - no ale znowu, cena wesoła.

Jakbym urządzał kompletnie nowe mieszkanie, z przemyślanym fajnym projektem, nowymi meblami itp, to bym widział sens w zakupie drogiej lampy. Ale nie urządzam, więc wolałbym coś w okolicach max 350-400 zł :) Albo mniej.

Forum: Szukam lampy podłogowej do pokoju.