Witam!
Zna ktoś grę na PC ze smokami w roli głównej? Gry formatu Spyro odpadają na starcie, zależny mi na powadze, nie bajkowo-kreskówkowej gierce z PEGI 3+ :P
Od razu powiem, że grałem w The One of the Dragon i gierka mnie zawiodła :( dlatego szukam czegoś innego. A, że nie bardzo mi to wychodzi to chciałem zaciągnąć porady od Was :) Zależy mi na graniu samym smokiem, ale nie musi być.
TES V: Skyrim
w Gothic III też gdzieniegdzie były smoki ale to raczej takie popierdółki, o wiele lepsze w wymienionym wyżej Gothicu II, gdzie pełnią ważną rolę.
Dragon age (nie przeszedlem całego, ale juz po jakimś czasie(dość krótkim) rozgrywki spotkałem jednego smoka więc na pewno jest ich kilka)
TES V : Skyrim
Więcej, to szczerze nie znam (w gothica nie grałem;p )
bardzo fajna, trochę starsza gra drakan: order of the flame
https://www.gry-online.pl/gry/drakan-order-of-the-flame/zcf60#pc
taka lara croft, ale dodatkowo mogla przywołać se smokozorda i se na nim polatać i poszczelać itp
@ronn dzięki :) za dzieciaka u kolegi trochę w to grałem, a jak później chciałem w to zagrać to nie pamiętałem nazwy. Teraz mam okazje zagrać w więcej niż początek :D
Właśnie o takie typu gierki mi chodzi. A jak nie z widoku trzeciej osoby to może nawet być RTS :)
Ktoś ma więcej propozycji? Prooooszę :)
Divinity II: The Dragon Knight Saga - zostajesz smoczym rycerzem, czyli mozesz przemieniac sie w smoka...
Post wyzej masz to samo podane ale bez dodatku
W Neverwinter Nights, w którymś z ostatnich aktów były smoki... trochę się z nimi gadało, trochę walczyło...
No i Drakolisz i chyba jeszcze jakiś inni smok w drugim dodatku to tej gry :P
Obligator widzę podobne preferencje co do smoków jak ja, też nie lubie typu Spyro, smoczek dla dzieciaczkow. Z gier to znam ale na PS3 ;] ze smokiem.
Eragon
Divinity: Ego Dracionia (mogłem coś przekręcić )
Jest masa gier mmo z motywem przewodnim o smokach jeśli Cie by to interesowało, chyba że wolisz przygodówki/rpg z tego gatunku.
Z takich co by można grać smokiem to tylko wymieniony Drakan przychodzi mi do głowy. Smok jest też w Magicka, ale ta gra to o czarodziejach.
MINECRAFT :D tam to są smoki dopiero kurde wszystko niszcza i lataja :D
@kropeczka nad i - a co to za gra? tak z ciekawości pytam :)
edit.
swoją drogą ubolewam że nie ma więcej gier, w których można posterować / pograć smokiem, a nie tylko z nimi lub przeciwko nim walczyć :(
W Drakanie gdy chcę zagrać i klikam na "new game" wyskakuje mi błąd. Ustawienie zgodności tu nie pomaga :( są jakieś inne metody? Mam winXP SP3.
Dragon-Spyro ;p