Ostatnio przypomniała mi się gra, w którą grałam kilka lat temu, a której nazwy nie jestem w stanie sobie teraz przypomnieć. Miałam ją bodajże zgraną z płyty "Komputer Świat" czy coś takiego. Grafika była świetna jak na tamte czasy, był to jak mniemam symulator średniowiecznej osady, którą budowało się od samego początku samemu. Obraz widziało się z góry i kierowało się kilkuosobową grupą (każdą postacią kierowało się osobno), która np. rąbała drzewo (po kliknięciu w byle jakim miejscu na otaczający ich las) albo zbierała kamienie na budowę (po kliknięciu na skały). By wybudować jakikolwiek budynek trzeba było uzbierać odpowiednią ilość drewna i kamieni. Oczywiście w niespodziewanych momentach pojawiały się inne, wrogo nastawione grupy, które niszczyły nasz dobytek.
Nazwa tej gry kojarzy mi się z gildią lub guildą. Po wpisaniu tych nazw w wyszukiwarce niestety ukazywały się gry, które w pewnym stopniu nawiązują do tej, której szukam, lecz to nie są te same. Proszę o pomoc. : )
Może któreś z tych ?
Knights of Honor, któraś część Twierdzy, The Guild 2, Europa 1400: The Guild, może Settlers,
Wiele jest takich gier naprawdę
opis gry to klasyczny przyklad rtsa typu age of empires juz latwiej bedzie jesli przegladniesz ta liste: http://www.markolf.pl/index.php?pismo=24
kśg 09/08 The Guild 2?