Witam! Poszukuję gry systemowo podobnej do PayDay 2. O co chodzi? Otóż o możliwość levelowania własnej postaci (zyskując to nowe umiejętności oraz bronie), a następnie wykonywanie misji w celu zdobywania poziomu i pieniędzy. Na takiej samej zasadzie przed laty działał Unreal Tournament, lecz zależy mi na czymś nowszym i dalej uczęszczanym przez graczy. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam!
Warframe? jest za darmo
Warframe jest idealne, ale samo patrzenie na mikropłatności sprawia, że oczy bolą. Szukałbym właśnie czegoś w tym stylu, ale nie nastawione w 90% na kąpanie się w pieniądzach graczy.
Wat? Caly content (oprocz kolorkow, szalikow i skrzydelek/ogonkow dla petów) moza miec za darmo. Sam mam high-endowa bron (soma, embolist, synapse) i framesy (frost prime, mag prime, nekros, nova) za ktore nie dalem ani grosza. Poza jednym wyjatkiem (frame:excalibur prime i bron: lato prime i skana prime - dostepne byly tylko w preorderze) masz jakies 10-15 frejmow i ze 100 broni, ktore mozna zdobyc bez placenia zlotowki.
I zeby nie bylo: lato prime jest ok, ale sa lepsze guny (acrid,despair,kunai), skana prime jest slaba (jest z dobre 20 broni, ktore sa od niej silniejsze). Excalibur prime to zwykly excalibur z dodanym jednym slotem (mozna to zrobic samemu uzywajac przedmiotu: forma, do zdobycia w grze - mam tego z 15-20 sztuk w tej chwili).
Faktycznie zaplacilem ostatecznie 20zl, bo chcialem sobie dodac nowe kolorki do kustomizacji i tyle. Ale mozna grac i bez tego, nikt cie nie zmusza do kolorowania postaci.
@Asmodeusz
Zbyt szybko oceniłem grę. Myślałem, że istnieje "kredytów/platyny" jest to nic innego, jak mikropłatność.
Jednak wciąż szukam innej gry, też podobnej do Planetside 2, ale z uwagi, że wymaga on i5 (rekomendowane), nie za bardzo mogę z przyjemnością w nią pograć.
Bo to sa mikroplatnosci... nie znajdziesz dobrej darmowej gry bez mikroplatnosci, nawet flashówki juz je mają.
Protip: planetside2 tez ma mikroplatnosci.