Heja, potrzebuję kupić dobrego laptopa do 2000 zł, pamiętajcie jednak że te 2000 zł to jest maksymalny pułap, więc proszę mi nie sugerować czegokolwiek nawet o 10 zł droższego. Najbardziej chciałbym coś w widełkach 1500-1700 zł. Co byłoby najbardziej sensowne w takim skromnym przedziale?
Chciałbym komfortowo przeglądać neta, bawić się w programach graficznych (na tyle ile mógłbym przy tym sprzęcie, więc nie oczekuję cudów) i od czasu do czasu zagrać w jakąś grę. (nie mam zamiaru grać w jakieś tytuły AAA, zazwyczaj starsze produkcje, indie i strategie przynajmniej na ustawieniach minimalnych. Chciałbym przetestować sobie np. nową Cywilizację.). Dodatkowo nie może to być coś co rozpadnie mi się po miesiącu, jestem podróżnikiem więc lapek przeżyje to i owo. Poprzednio kupiłem lapka za 1200 zł i przetrwał 4 lata i byłem zadowolony pomimo wyciąganiu go w różnych temperaturach, klimatach, porach roku, upadł kilka razy, przespał się w ruinach zamku i jednocześnie pozwał mi na komfortową pracę. (Lenovo B580 [*]).
Natrafiłem np. na to
http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron-15-i3-5005u-4gb-1tb-gt920m-i6640514237.html
Wydaje się być całkiem sensowną opcją, ale może znajdzie się co lepszego w podobnej cenie?