Szukam...
Witam
Szukam gry na styl War Leaders: Clash of nations. Właśnie z taką mapą jaka tam jest (cały świat), ale bardziej rozbudowana i może w troche nowszych czasach. Jeżeli nie ma w okresie nowszym to piszcie nawet gry ze starszym światem.
Pozdrawiam
Hearts of Iron III, Darkest Hour - A Hearts of Iron Game, Supreme Ruler 2010, Supreme Ruler 2020
edit: Wszystkie Total Wary
Aaa, taką... No to Europa Universalis, a z nowszych czasów to HoI II albo III z modami najlepiej.
Cóż... pierwsza kampania na pewno nie będzie tak udana jak następna :) Tak jest ze wszystkimi strategiami, że trzeba wejść w system i początkowe tury/okres poświęcić na naukę...
Z proponowanych gier grałem w Totalwary, które bez rozbudowanych modów są banalne oraz w HoI II, w którym na początku nie wiedziałem o co chodzi, ale po opanowaniu podstaw wychodzi, że to wcale nie jest aż tak skomplikowana gra... choć im więcej detali mechaniki się pozna tym prościej. Lepiej na początek wybrać średnie państwo, względnie bezpieczne, niż taką Francję czy UK... Mi się dobrze grało Japonią, Włochami(po stronie Aliantów :P), najlepiej Finlandią(pokonanie inwazji pancerniaków Guderiana, a potem podbijanie Ameryki Łacińskiej było całkiem spoko :)). Najłatwiejsze jest USA - można nic nie robić do końca kampanii, pobawić się atomówkami albo przejechać się po wszystkich bez specjalnych trudności.