Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Sztanga co i jak ;]

07.11.2012 22:12
😉
1
zanonimizowany876444
1
Junior

Sztanga co i jak ;]

Witam , Mam 17 lat , 172 wzrostu i waże 55 kg.Jestem strasznie chudy , Chce przytyc . Kupilem sobie sztange , Jakie ćwiczenia wykonywac na wzrost wagi? Co jesc ? Proszę bardzo o wszystkie rady ! z Góry dzięki

07.11.2012 22:13
.:Jj:.
2
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Uwierz mi- nie chcesz przytyć. Chcesz

spoiler start

zwiększyć masę.

spoiler stop

07.11.2012 22:14
3
odpowiedz
jakubwpc
37
Konsul
07.11.2012 22:14
davhend
4
odpowiedz
davhend
85
Jungler

Samą sztangą to wiele nie zdziałasz. Mogłeś juz zainwestować w hantle. Najlepszym rozwiązaniem jest i tak siłownia. Do tego jakieś odżywki + żywienie się posiłkami zawierającymi dużą ilość białka.

07.11.2012 22:19
Imak
5
odpowiedz
Imak
128
Senator

Mięso. Skomponowane odpowiednio z ćwiczeniami. Pamiętaj ze efekty nie przychodzą po tygodniu. Dużo łatwiej się chudnie, sam pamiętam jak w maju zeszło mi 8 kilogramów, w czerwcu 5, przez wakacje 6.

07.11.2012 22:20
Lateralus
6
odpowiedz
Lateralus
144
Last Of The Wilds

tak się składa że jutro składam pierwszą wizytę na siłowni od bardzo wielu lat... masa już jest teraz tylko dobre ćwiczenia, suple, dieta i miesiące ćwiczeń.

07.11.2012 22:24
kaczmen
👍
7
odpowiedz
kaczmen
98
GINOBILI!!!

Samą sztangą to wiele nie zdziałasz.
wait... wut? o.O
większość złożonych ruchów spokojnie zrobi samą sztangą

standardowa odpowiedź "idź na siłownię, bo wiesz... tam są te zajebiste maszyny! no i odżywkę kup!!!" :D

07.11.2012 22:26
👍
8
odpowiedz
zanonimizowany876444
1
Junior

Jaką odżywke? Jaka najlepsza?

07.11.2012 22:55
👍
9
odpowiedz
Zax_Na_Max
116
Bo Emeryt Znał Karate

Jeżeli masz wyższych rodziców i chcesz jeszcze dobić kilka cm to lepiej na razie odpuścić ciężary. Chyba, że chcesz zostać profesjonalistą to możesz koksować już :).

Tak na początek, jeżeli chcesz przytyć, ulepszyć sylwetkę to zacznij jeść. Kup sobie drążek do podciągania. Rób pompki w przeróżnych konfiguracjach i ćwiczenia na drążku (podciąganie, wymki i inne). Dodatkowo korzystaj czynnie z wfu i wyciągaj kolegów na piłke. I jeszcze raz - racjonalne żywienie.

:) Takie moje zdanie.

07.11.2012 22:57
10
odpowiedz
zanonimizowany858626
26
Senator

po pierwsze dieta
po drugie siłownia a nie jakaś sztanga w domu
po trzecie dużo snu po ćwiczeniach
po czwarte odżywki i suplementy
po piąte nie spodziewaj się cudów przez pierwszy rok

07.11.2012 23:29
kaczmen
😍
11
odpowiedz
kaczmen
98
GINOBILI!!!

po pierwsze dieta
po drugie sztangą możesz zrobić wszystkie ćwiczenia najlepiej budujące masę
po trzecie dużo snu w ogóle
po czwarte daj sobie spokój z odżywkami i suplementami na samym początku, na to przyjdzie czas później
po piąte nie spodziewaj się cudów przez pierwszy rok, ale jak się przyłożysz, to w ciągu paru miesięcy poczujesz pewne zmiany

07.11.2012 23:31
Bukol88
12
odpowiedz
Bukol88
82
_-LORD VADER-_

Ryż, dużo białka znajduje się ono w piersi z kurczaka, rybach, węglowodany jeżeli masz szybko przemianę materii to już musisz iść dalej, odżywki dla sportowców, lekarz...

07.11.2012 23:42
13
odpowiedz
zanonimizowany858626
26
Senator

po pierwsze dieta
po drugie sztangą możesz zrobić wszystkie ćwiczenia najlepiej budujące masę
po trzecie dużo snu w ogóle
po czwarte daj sobie spokój z odżywkami i suplementami na samym początku, na to przyjdzie czas później
po piąte nie spodziewaj się cudów przez pierwszy rok, ale jak się przyłożysz, to w ciągu paru miesięcy poczujesz pewne zmiany

po pierwsze ok
po drugie mhm, tak, tak, krowa to piękny ptak
po trzecie ok, źle się wyraziłem
po czwarte to nie sterydy by czekać do czasu aż masa nie idzie dalej albo poziom tłuszczu nie chce spaść, nie ma co czekać tylko jak już się zacznie ćwiczyć to dać organizmowi z czego budować mięśnie, szczególnie, że pkt 1 na 90% zostanie i tak olany ciepłym moczem
po piąte racja, po paru miesiącach zacznie być widać efekty

07.11.2012 23:50
kaczmen
👍
14
odpowiedz
kaczmen
98
GINOBILI!!!

po drugie mhm, tak, tak, krowa to piękny ptak
martwy ciąg, wyciskanie na barki, przysiad, wiosłowanie itp itd - bardzo fajne ćwiczenia, a może ma budować masę na wyciągach? :D

"noob gains", przez pierwsze miesiące będą efekty nawet, jeżeli nadal będzie jeść gównianie

07.11.2012 23:53
15
odpowiedz
zanonimizowany858626
26
Senator

martwy ciąg, wyciskanie na barki, przysiad, wiosłowanie itp itd - bardzo fajne ćwiczenia, a może ma budować masę na wyciągach? :D

widziałeś kiedyś wychudzonego 17 latka ze sztanga machającego ćwiczenia jak martwy ciąg czy wyciskanie na barki w domu ?! kontuzja murowana i zniechęcenie po miesiącu

ja twierdzę: siłownia, trener, podpatrywanie innych, zadawanie pytań

jak twierdzita inaczej, wasza sprawa :)

Forum: Sztanga co i jak ;]