Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Symulacja FOREX

26.05.2015 10:17
1
zanonimizowany655049
62
Generał

Symulacja FOREX

Witam,
jako że wszyscy wiemy, że GOL jest największym w Polsce skupiskiem biznesmenów, lekarzy, milionerów, maklerów i innych ludzi sukcesu to myślę, że znajdzie się ktoś kto zna się na FX.

Chodzi mianowicie o to, czy istnieje jakaś godna polecenia, realistyczna symulacja Forexa, w której można by sprawdzić mniej więcej z czym to się je?

26.05.2015 10:24
2
odpowiedz
MOD
190
Generał

Samej gry na forexie na realne pieniadze nie polecam.Ale jak chcesz sprobować to możesz otworzyć rachunek demo na XTB albo BOŚ
http://www.xtb.pl/
http://bossafx.pl/fx/oferta/prezentacja/demo/

26.05.2015 11:32
Danley
3
odpowiedz
Danley
154
slow but dangerous

To zależy co dokładnie chcesz sprawdzić, na jakim etapie jesteś, w jaki sposób chcesz grać. Konta demo są taką naciąganą symulacją, ale możesz je otworzyć gdziekolwiek zechcesz, jednak mają swoje wady np. podczas danych jest zachowana płynność, której zazwyczaj brakuje na rachunkach realnych. Bardzo często transakcje, które skutecznie przeprowadzisz na demo nie udałyby się w realu, czyli identycznie jak z symulacjami giełdy :P

26.05.2015 20:48
4
odpowiedz
zanonimizowany655049
62
Generał

[2] Dzięki, rozumiem, że na takim rachunku demo obracam jedynie "wirtualną" walutą? Jedynce co odrzuca to to, że już przy takim koncie trzeba podawać wszystkie szczegółowe dane o sobie..

[3] Na razie to można powiedzieć, że na żadnym etapie, po prostu chcę się zainteresować tematem i dowiedzieć, czy w ogóle się do tego nadaję :P

26.05.2015 21:26
5
odpowiedz
MOD
190
Generał

Tak, obraca się wirtualnymi pieniędzmi.
Są nawet zawody Forex Cup, w których można rywalizować z innymi graczami.
Niestety ,chyba trzeba podawać prawdziwe dane,żeby grać.

26.05.2015 21:37
Slasher11
6
odpowiedz
Slasher11
194
Legend

Bierz XTB. Siedzialem pol roku na demie i potem przeszedlem na real. Szybko sie jednak wycofalem, bo za duzy stres. No i zeby z tego zyc, to musisz miec wlozone minimalnie 20-30k. Biorac pod uwage mozliwosc straty takich pieniedzy, jednak zrezygnowalem. Ale skonczylem na plusie :>

Demko jest 100% identyczne jak real z ta roznica, ze nie wsadzasz prawdziwych pieniedzy. Firma raczej godna zaufania, organizuja tez konkursy, wspolpracuja z uczelniami.

26.05.2015 21:37
7
odpowiedz
Andrei
173
killah beez

Hahaha dobry wstępniak. Sie uśmiałem :)

27.05.2015 15:44
8
odpowiedz
zanonimizowany655049
62
Generał

Dzięki wszystkim za pomoc, sprawdzę w takim razie to XTB w najbliższym czasie.

@Andrei - Cieszę się, że na tą chwilę poprawiłem Ci humor :D

27.05.2015 17:54
Danley
9
odpowiedz
Danley
154
slow but dangerous

Zapoznaj się też z kalendarzem danych makro, który jest niezbędny w codzienności tradera i bez którego zawieranie transakcji na tym rynku nie ma sensu.

Forum: Symulacja FOREX