Witam, mam pytanie trochę odstające od tytułu tematu. Mam zamiar kupić nowe słuchawki do około 130-140 zł. Jak na razie planowałem zakup HD681, jednak zauważyłem, że HD681 EVO MKII kosztują nieco ponad 30zł i tutaj pojawia się moje pytanie. Jak duża jest różnica pomiędzy jednymi a drugimi słuchawkami? Przeważnie poleca się te pierwsze, ale powodem jest różnica cenowa czy jakościowa? Jeśli byłoby coś lepszego do tych 130zł to bardzo proszę o inne propozycje.
Mam hd681 i uważam że są świetne. Przeszkadzało mi tylko że są półotwarte i słychać wszystko na zewnątrz. Ja zakleiłem otwory i jest idealnie dla mnie.
Kolega ma 681, a ja kupiłem EVO MKII. Pierwsze wrażenie: EVO są ciężkie i solidne, wygladają świetnie. Zmieniłem z automatu pady na welurowe. Chyba najwygodniejsze słuchawki jakie miałem. Masa przestrzeni na uszy, wygodniejsze nawet od XB-700, które wydawały mi się mega wygodne. 681 są lekkie, twarde pady nie przylegają do uszu jednak przez ich lekkość nie odczuwa się dyskomfortu jaki odczuwałem na początku używania EVO, które wydawały mi się mniej wygodne od zwykłych. Teraz jednak jak założe te zwykłe to moja głowa cierpi przez twarde niewygodne pady. Wyglad 681 też jest dość do bani ale to zależy od gustu. Wybrałem białe EVO bo takie mi się podobały. Myślę, że są lepszym wyborem i warto dopłacić do nich.
Kiedyś używałem 681b, ale mocno je zużyłem i kupiłem EVO. W 681b jest zdaje mi się że trochę ciekawszy, a na pewno głośniejszy. Wszystkie suwaki głośności aplikacji na kompie musiałem ręcznie przestawiać, co mnie dosyć denerwowało. Za to EVO są wygodniejsze, ładniejsze i w razie zniszczenia kabla, bez problemu można go odpiąć i podłączyć drugi. Głośność jest moim zdaniem ok, chyba że lubisz sobie niszczyć uszy. Polecam EVO.