No wlasnie. Zainteresowal mnie Endless Space ale nie lubie turowych gier no i losowa walka mi sie nie podoba. Szukam czegos dlugiego, z fabułą, rozwojem imperium, podbojami, walką w czasie rzeczywistym najlepiej, w miare nowego z ładną grafiką...Macie jakies pomysly?
Z fabula, bez rozwoju imperium - seria Homeworld,
Bez fabuly ale z cala reszta - Sins of the Solar Empire Trinity / Rebellion
Ogame kiedyś dawno temu grałem , tylko że strasznie czas pochłania jak sie w nia wciągnie wtajemniczeni wiedza o co chodzi:)
A czemu nikt nie wymienił Starcrafta II ? Przecież to jest najlepsza strategia czasu rzeczywistego ze świetną fabułą. Jak nie grałeś to koniecznie musisz nadrobić zaległości. Właśnie wyszedł dodatek Heart of Swarm.
Master of Orion?
A jeżeli grafika nie jest aż tak istotna to polecam coś dla prawdziwego konesera: Reunion ----->
Tu znajdziesz wszystko, strategię, budowę (właściwie to odbudowę) imperium, fabułe.... wszystko.