Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Strategia ekonomiczna o budowie miast

07.03.2013 11:23
PS3fan
1
PS3fan
87
Generał

Strategia ekonomiczna o budowie miast

Hej,
Wzięło mnie na zagranie w jakaś strategie ekonomiczna o budowie miast. Chciałbym jednak, aby były to miasta większe niż w nowym SC, dlatego szukam czegoś ze starszych tytułów. I moje pytanie: co jest lepsze? Sim City 4, czy Cities XL 2011/12? No bo teoretycznie SC4 dostało sporo lepsze recenzje, ale jednak jest tez sporo starsze. Co faktycznie dostarczy mi wiecej rozrywki? Z góry dzięki za pomoc.

07.03.2013 11:24
.:Jj:.
2
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

SimCity 4 jest bardzo grywalne. Warto kupić, było nie tak dawno na różnych wyprzedażach za parę zł.
W Cities XL nie grałem, podobno dobre ale mają jakieś tam problemy. Na pewno SC4 jest sprawdzonym tytułem.

Z nowszych spróbuj Tropico 3. W wersji z dodatkami można wyłapać dosyć tanio. Tropico 4 też złe nie jest.

07.03.2013 11:28
pecet007
3
odpowiedz
pecet007
178
~

Simcity 4, świetna gra. W Cities nie grałem, ale co oglądam jakieś filmiki o nich to mówią że zwalnia przy dużej ilości budynków niezależnie od sprzętu i wersji samego Cities, więc chyba nie warto. Na Tropico 4 sam czekam na jakieś dobre promo bo mam trójeczkę i jakoś nie mogła mnie wciągnąć na dłużej.

08.03.2013 16:41
PS3fan
4
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

Bardzo bym prosił o opinię kogoś, kto grał w obydwie gry, ponieważ cdp.pl zrobiło ukłon w moją stronę i właśnie przeceniło Cities XL2012 do 25 zł, a więc tyle samo za ile można kupić Sim City 4, i teraz mam gigantyczny dylemat :) Dlatego bardzo proszę o poradę: co wybrać?

Forum: Strategia ekonomiczna o budowie miast