Hej. Pobrałem sterowniki ATI Catalyst dla notebooków, najnowsze ze strony ATI. Przy instalacji ekran zaczął migać (normalne, nawet jest monit z odpowiednią informacją) ale po chwili wyskoczył Bluescreen. Nie wiem teraz co mogło być przyczyną, w tle działała aplikacja HP Support Assistant który optymalizował sprzęt (defragmentacj itd.).
Sterowniki które pobrałe to wersja chyba 11.6 (pisze revision number 11.6). Moja karta graficzna w laptopie to ATI Mobility Radeon HD 5470 i dla tej karty sterowniki pobrałem. System to Win7 64bit
no i niby zainstalowalem je ale teraz mam tylko zaktualizowany panel AMD Vision Engine Control Panel a sterowniki gdzieś wcielo gdyż nawet w opcjach nie widzę mojej karty graficznej - jest tylko widoczne VGA Save czy jakos tak.
W Windowsie nie moge włączyć Aero. Nie wiem co jest grane
poszukaj na stronie producenta lapka, niekoniecznie najnowsze będą ale za to działające
jw.
bawiłem się trochę customowymi sterownikami, zarówno teraz gdy mam lapa z kartą ATi jak i gdy miałem lapa z kartą NVidia i z moich doświadczeń wynika że najlepsze są te udostępniane przez producenta laptopa, a na pewno 0 problemów z nimi.
juz sobie poradzilem, kolejna instalacja - reset lapka i jest tak jak powinno byc :) Widocznie ten HP support assistant cos namieszal.