Po długiej selekcji w końcu udało mi się chyba znaleźć mysz idealną na moje potrzeby. Przynajmniej tak mi się wydaje po recenzjach, opisach i wyglądzie. Mysz idealna dla 'fingertip grip', symetryczna, lekka, pokrycie gumowe chyba sprzyja ergonomii itd. Firmy nigdy nie brałem pod uwagę, dodatkowo logo jest niespecjalnie ciekawe ale chyba jestem zdecydowany. No, właśnie chyba. Zacząłem czytać, że główną i jedyną(?) wadą jest głośny scroll, który chyba z czasem zaczyna być coraz głośniejszy i luźny. Oglądałem filmiki, czytałem opinie i czy rzeczywiście nadal problem istnieje w tej wersji? Ktoś jest 'szczęśliwym posiadaczem' i może się wypowiedzieć?
Zacząłem brać po uwagę alternatywę Zowie FK1 lub podobne modele ale chyba w każdej drogiej myszce scrolle tak 'terkoczą'. Szkoda, bo aktualnie mój stary A4Tech jest bardzo cichy.
Znowu wracać do wybierania? Czy można zwrócić mysz gdy nie spodoba mi się głośność scrolla? Sprawdzić ten model jest ciężko, zazwyczaj wystawione myszki do pomacania to taniochy lub jakieś znane bardzo modele tylko.
PS: Czy nowy model firmy RIVAL jest 'lepszy'? Wygląda ładnie ale chyba zbyt ładnie, jakoś skromność Sensei do mnie bardziej przemawia. Wcześniej byłem nakręcony na bajeranckie Roccaty ale cóż.. ;)
W przedziale cenowym Senseia każda mysz jest podobna. Tak, czy siak nie bierz wszystkich opinii na poważnie. Ci, którym nie działa coś zawsze będą głośno krzyczeć, na milion egzemplarzy zawsze tysiąc będzie wadliwych. Sensei RAW to dobra mysz, okrojona wersja zwykłego Sensei- brak wbudowanej pamięci, wyświetlacza na dole myszki i procesora ARM, ale to w niczym nie przeszkadza, mysz nadal posiada swoje wszystkie główne cechy.
RIVAL nie jest lepszy, jest podobny, tylko profilowany jest pod prawą rękę.
(Czekam na jakiegoś fanboya Logitecha)
[2] Chyba kiedyś mi polecałeś akurat ten model. Sam posiadasz i używasz? Jak długo jeśli tak i jak działa scroll? Na procesorach itd mi nie zależy. Chcę przyjemnej w trzymaniu i ergonomicznej mychy z bocznymi przyciskami, tylko by kciukowi nie wadziły. Sensei akurat ma jeszcze z prawej dodatkowe, ciekawe czy mi się przydadzą.
Logitech to tylko głośniki ;)
Kiedyś Senseia używałem (Rok bodajże), przyjemna mycha. Ze scrollem nigdy problemu nie było, wszystko zależy od tego w jakim natężeniu będziesz go używał, jak w każdej myszce. Jedyną wadą tej myszki jak dla mnie jest to, że jest dla mnie za mała. Ogólnie preferuję bardzo duże i ciężkie myszki.