Znowu ratuję czyjś komputer! Chłopaki bawili się w zmianę systemu/przy zakupie był win 10/ zmieniali na win8 itd. Coś spieprzyli... Przywróciłem system 10. Chłopcy chcieli pograć w gry przez Steam. Ale nie uruchamia się. Wyczytałem że działa maksymalnie na win7. Czy to prawda?
Steam dziala na W10 bez najmniejszych problemow.
System postawiony na partycji C, a Steam znajduje sie na innej? Przeinstalowac i bedzie dzialal.
System jest na C ale ikony instalacyjnej nie mogę skopiować!
Odmowa do folderu docelowego...
Problem jest chyba w tym że nie mogę nic zmienić - Czy chcesz zezwolić aplikacji na zmianę itd. nie działa!
Pobierz instalator ze strony Steam i sprobuj zainstalowac.
Mam pobraną instalkę ze strony ale jak uruchamiam - czy chcesz zezwolić tej aplikacji... itd nie mogę potwierdzić. Sprawdziłem tak jest ze wszystkim. Nawet nie mogę usunąć użytkownika.
Może nie masz uprawnień do folderu do którego pobierasz? Jak nie reinstalowałeś systemu tylko go przywracałeś to mogą być problemu z uprawnieniami.
Wchodzisz we właściwości folderu do którego pobierasz w zakładkę zabezpieczenia, jak nie ma tam użytkownika na którym się obecnie znajdujesz albo jego grupy to znaczy że nie masz uprawnień. Jak możesz to klikasz edytuj, dodajesz swojego użytkownika i dajesz mu pełną kontrolę.
Ewentualnie zrob nowy folder i w nim zapisz instalke steam, dodatkowo po pobraniu przed uruchomniemie wejdz w wlasciosci instalki-tak samo sie robi jak przy folderach- i sprawdz czy nie ma tam zaznaczonej opcji cos w stylu -"uwaga plik pobrany z internetu. uznaj za bezpieczny."