Kiedyś zainstalowałem sobie grę Skyrim w języku angielskim (bez wyboru języka polskiego). Czy mógł bym, mimo wcześniej zarejestrowanej gry zainstalować jeszcze tą samą grę, tyle że z Polski (tym razem w języku polskim). Nie wiem na jakiej zasadzie działa ta cała rejestracja gier na steam, czy jest możliwość zarejestrowania dwóch tych samych gier, tylko pochodzących z innych krajów.
Sprawdz we wlasciwosciach gry na Steamie (prawy przycisk na grze w bibliotece i Wlasciwosci, a potem zakladka Jezyk) czy masz jezyk polski do wyboru. Jesli nie, to masz wersje zachodnia i w zasadzie musisz kupic polska wersje jeszcze raz.
Ściągnij spolszczenie.
Próbowałem najpierw spolszczyć, ale kompletnie się na tym nie znam i wyszły z tego straszne komplikacje. Najpierw gra na miejsce polskich liter wyświetlała jakieś dziwne symbole, "krzaczki". Starałem się to poprawić, ale przez przypadek coś zepsułem i w grze zniknęły wszystkie dialogi- zarówno te mówione jak i same podisy. Podchodzę do NPC, rozpoczynam rozmowę, tyle że postać jedyne co robi to patrz, lekko kręci głową i po kilku minutach dziennik informuje mnie o nowym wpisie. Granie stało się uciążliwe, wręcz straciło na grywalności.
Kupiłem Skyrim Legendary Edition na allegro, pochodzący z zagranicznego rynku. Płyta nie posiadała opcji języka polskiego. Bardzo mi zależy na samej grze, jeżeli jest to RPG to najlepiej w języku polskim, i dlatego nie mam pewności czy kupno gry na rynku polskim i rejestracja na tym samym koncie co kol wiek da.
graj po angielsku, po co się męczyć językiem polskim jak gra została stworzona po angielsku?
btw, jak kupisz Skyrima nawet za granicą i przypiszesz do konta to jest polski do wyboru ale nie działa - sprawdzone info
Wejdz we wlasciwosci, potem opcje, nastepnie zaawansowane, a na koncu idz sie umyj
btw, jak kupisz Skyrima nawet za granicą i przypiszesz do konta to jest polski do wyboru ale nie działa - sprawdzone info
Czyli wszyscy polscy gracze grali po angielsku? Ciekawe, ze nikt nie narzekal.
Polska wersja jest świetnie zrobiona w Skyrimie.
Sam rzadko gram na polskiej ale tu jednak warto.
Mam Skyrima LE kupionego na rynku polskim i mam 3 wersje angielska, polskie napisy bądź pełną polską wersję do wyboru.
Mógł bym w najgorszym przypadku grać po angielsku, ale jak wcześniej wspomniałem przepadły wszystkie dialogi mówione i pisane. Swoją drogą jeżeli ktoś zna rozwiązanie na akurat ten problem to proszę o szybką odpowiedź. Boję się, że jeżeli zainstaluję polsko wersję to również zabraknie dialogów.
Wracając do polskiej wersji. Jeżeli mam zarejestrowany Skyrim po angielsku i teraz kupię i zainstaluję grę w wersji polskiej to będę miał zarejestrowane dwie wersje jednocześnie, czy ta ostatnio zainstalowana wyprze tą wcześniejszą? Mam obecnie grę Skyrim LE, jeżeli bym zainstalował jedynie wersję podstawową to tak jak wyżej, też były by dwie gry zarejestrowane osobno, czy jedna wersja wyparła by drugą?