Cześć,
Mam już zaplanowany zakup komputera tylko i wyłącznie przeznaczonego do gier. Pod koniec sierpnia powinienem mieć już odłożone 4000zł. Poprzeglądałem trochę ofert oraz zestawów w internecie i najbardziej spodobał mi się ten : [link] . Oczywiście do sierpnia, na rynku może się wiele zmienić więc jestem otwarty na wasze propozycje, ale podlinkowany sprzęt wydaję się być naprawdę wydajny i bez problemu powinien odpalać gry na najwyższych ustawieniach w 60 klatkach. Moja obecna konfiguracja to : Geforce 9600 Gt, Amd Phenom Quad-core 2.20, 4gb ram, ga-ma69vm-s2 oraz zasilacz force-400. Komputer ma już 6 lat więc mogą one być już z lekka zużyte. Jeżeli coś z tego sprzętu nadaje się do przełożenia to proszę o info by w miarę możliwości jak najbardziej zejść z ceny. Prosiłbym jeszcze o jakąś stronę która złoży mi ten sprzęt, zainstaluje obecne sterowniki oraz nowiutki system ( oczywiście bez płyty). Chodzi mi głównie o to żeby komputer po przyjściu był gotowy do użytku gdyż nie znam się specjalnie na instalowaniu i podpinaniu komponentów. Jeżeli chodzi o mój monitor to jest to HP w2007v. Nie czuję specjalnej potrzeby jego zmiany ale jeżeli przyszły sprzęt będzie przez niego ograniczany jakościowo bądź wydajnościowo, to pomyśle o jego zmianie. Bardzo bym prosił o zmieszczenie się maksymalnie w 4100-4200 złotówkach. Uzbieranie takiej sumy zajęło mi bardzo dużo czasu i wysiłku i wolałbym już osiąść na laurach i nareszcie pograć na wymarzonym sprzęcie. Za wszelką pomoc wielce dziękuje i pozdrawiam.
Mam szczerą nadzieje że tak będzie, dzięki wielkie za pomoc. A jeśli chodzi o podzespoły z starego PC oraz monitor? Czy będą się nadawać?