Dell U2412M
Używany przez 2,5 miesiąca (dostarczony jako nowy egzemplarz w ramach gwarancji Agito 01.02.2013 r.)
Gwarancja do 16 stycznia 2016 r. (pierwszy egzemplarz zakupiony 16.01.2013 r. lecz wymieniony w ramach gwarancji - patrz wyżej)
Stan idealny
Rewizja A05 - wyprodukowany listopad 2012
920zł - do rozsądnej negocjacji (możliwość wystawienia na Allegro)
PS
Monitor posiada niewielki bleeding w prawym dolnym rogu ekranu oraz murę chrominancji (tinting/zafarb), które kompletnie nie przeszkadzają w standardowym użytkowaniu monitora (internet, gry, filmy, biuro). Nie są to usterki, gdyż większość tanich monitorów do ok. 1000zł posiada te "cechy" bardziej lub mniej widoczne. Monitor zawsze można wymienić na inny egzemplarz w ramach gwarancji. Myślę, że ten jest na tyle udany, że nie zdecydowałem się na wymianę, bo zawsze może być gorzej.
up
Up, 900zł
Podbijam wątek, gdyż jednak zdecydowałem się na wymianę poprzedniej sztuki z nadzieją wymiany na jeszcze lepszy egzemplarz.
Teraz mam na sprzedaż egzemplarz z roku 2011 r. (rewizja A02) po "odświeżeniu" w serwisie Della. Monitor jest w stanie idealnym nie licząc kurzu, który zdołał się na nim osiąść po wypakowaniu z pudła. Co najważniejsze, backlight bleeding w tym egzemplarzu występuje w stopniu dosłownie minimalnym w prawym, dolnym rogu. Rzadko kiedy można trafić na tak udany egzemplarz pod tym względem.
Gwarancja nadal obowiązuje do stycznia 2016 r. i w każdym momencie można z niej skorzystać - wymiana monitora w serwisie Della na nowy egzemplarz.
Jako, że monitor jest z roku 2011, obniżam cenę do 880zł.
Sprzedaję, gdyż mam wrażliwe oczy, spędzam dużo czasu przed komputerem, a ten model wyróżnia się dość dużą jasnością. Chciałbym w jego miejsce zakupić Eizo FS2333.