Witam
Od 3 tygodni posiadam nowego laptopa HP z windows 7 (wczesniej uzytkowalem tylko xp). Lapotp smiga jak marzenie.. ma niezle paramerty i sporo ramu jednak od kilku dni dzialanie internetu jest tragiczne :> O ile na laptopie siostry wszystko jest wporzadku to u mnie strony laduja sie przez wieki :> Z interneterm lacze sie za pomoca sieci lan z automatycznymi ustawieniami. Jaki program moze mi pomoc? Internet w Chrome jak i IE jest bardzo powolny.. Jakim darmowym programem moge przeskanowac komputer ? co moze byc przyczyna ?
Podłączałeś laptopa siostry pod ten sam kabel, którego używasz? To ważne bo może zamiast szukać winy w swoim kompie, może po prostu router jest źle skonfigurowany. Jeśli jednak na tym samym kablu na jednym laptopie net śmiga a na Twoim nie, spróbuj przetestować prędkość w trybie awaryjnym z obsługą sieci. To na początek, żeby mniej więcej wiedzieć , gdzie szukać przyczyny.
na chwile obecna jeszcze nie odnajduje sie w tym windows 7 :> oczywiscie podpinalem lapotpa i pod moj i pod jej kabel u niej ok a u mnie zamulka choc wszystkie inne procesy na komputerze odbywaja sie sprawnie mam norton internet securiry ale sicagam ten program zobacze czy cos sie zmieni :( jak sie sciagnie to zmierze predkosc
zrobilem wlasnie test szybkosci lacza na moim kablu i namoim laptopie i wyszlo mi 136kbps predkosc sciagania i wysylanie 123kbps :> ping 145ms szok.. taka sama predkosc wyszla na kablu siostry w pokoju obok..
a na laptopie siostry i na jej kablu
3549kbps sicaganie wysylanie 317kpb 52 ping :>
HELP ! co to za dziadostwo moze byc ? skanowalem system maltwarebytes anit malware i nic nie znalazlo :> obciazenie procesora prawie zero ramu tak samo co w tym windowsie 7 mozna jeszcze zrobic ?:>
odinsalowalem nortona nic nie pomoglo system ma moze z 3 tygodnie niewiele instlaowalem nie sadze aby juz sie sypnal :>
wlasnie jestem w trybie awaryjnym :> zadnej znaczacej poprawy sciaganie 417kbps wysylanie 122kbps ping 45 ms :>> co tu mozna zrobic ?! czy po zrobieniu formata moze sie cos polepszyc chcialbym tego uniknac.. ale jestem juz zdesperowany
ze strony HP pobierz sterownik do karty sieciowej dla Twojego modelu laptopa, może masz niezainstalowany, a na uniwersalnym Microsoftu karta świruje.
zaraz to zrobie.. niepokoi mnie to troszke gdyz wczesniej po zakupie internet smigal az milo..
Może masz na routerze włączone QoS i swojego laptopa nie dodałeś do listy z odpowiednio wysokim priorytetem?
bylem u osoby zajmujacej sie siecia jednak nie ma jeszcze "admina" w domu :> ogolnie mamy DSL z tp i nie jest on podlaczony (z tego co wiem) do serwera tylko do rotuera kilka lampek i kabli - nie mam pojecia czy to sie konfiguruje czy samo z siebie smiga :>
sterownik karty sieciowej zostal zaaktualizowany
ping 331 sciaganie 62kbps wysylanie 103knps :> F U C K !
juz wiem ze w sieci nie mam zablkowanego mc adresu i podzielone jest lacze dla kazdego tak samo :> co moge zrobic ?:( ratujcie.. jest weekend a tu taka lipa
dziekuje za rady watek jest juz nieaktualny okazalo sie ze "jednak" admin zapomnial ze 3ba mnie dopisac do pewnej listy