Witam! Orientuje się ktos z was czy do tej wersji będzie można jakoś doinstalować spolszczenie lub czy będzie dostępne? W końcu to ta sama gra która była w PL tylko z lepszą grafiką...
Nie wiedziałem, że coś takiego w ogóle powstało. Dzięki za wiadomość. AoE 2 to jedna z moich ulubionych gier.
Proszę o to spolszczenie działające w Age of Empires 2 HD Edition ;)
chomikuj.pl/ghost17/Age+of+Empires+2+HD+spolszczenie
Spolszczenie jest ale czcionki Polskiej nie ma więc nonsens. Bez polskiej czcionki nie będzie wgl tekstu w AoE niestety , wszystko tak jakby tekstu nie było :(
Jakby ktoś wpadł na spolszczenie które działa (ja osobiście cały internet przekopałem i nic albo nie na "Steama" bo nie wyszukuje poprawnej instalacji gry albo właśnie nie ma czcionki Polskiej) niech da znać tutaj :)
3majcie się.
@UP nie zauważyłem posta powyżej , już sprawdzam ;)
Mi działa to spolszczenie, sam testowałem i je przerabiałem ;] gdyby nie działało nie wrzucał bym... to mój link ;)
Chcesz powiedzieć, że testowałeś spolszczenie na grze, która wychodzi 9 kwietnia?
Dobry jesteś. ;]
nie znasz się to się nie wypowiadaj. Zakupiłem w pre -orderze wiec mam od 5 kwietnia ;] pozdro za znajomość tematu...
Dla ścisłości w Ameryce była dostępna 5 kwiecień godzina 10 naszego czasu dla wszystkich, którzy zakupili grę w pre -orderze. W Polsce o 19 była dostępna. ;)
Ponieważ dla Pre-Orderów była aktywowana 4 dni wcześniej?
Co za problem ściągnąć oryginalne spolszczenie i podrobić tylko pliki z czcionką aby zadziałały na HD.
Dzięki Dziubini wszystko działa :)
Zrozum Ci którzy maja pre- order maja bonus ;] a to że na steam jest od 9 kwietnia to wyświetla się dla graczy którzy jeszcze nie zakupili. Kup a sam się przekonasz, że będziesz miał dostępne.
Tak sorki, dopiero teraz zauważyłem, że kupując tego pre ordera można wcześniej dostać grę. No człowiek uczy się przez całe życie. :P
Nie ma za co i miłego korzystania ;) Problem był tylko z tym, że tylko jedno spolszczenie po przeróbkach działa. Pozostałe steam odrzucał. Cały dzień przekopywałem różne wersje spolszczeń i wreszcie natrafiłem na takie co po lekkich przeróbkach śmiga ;)
Życzę miłej gry wszystkich i powrotu do gierki z przed lat w odświeżonej wersji ;)
Gdzieś czytałem, że jakąś grupka fanów ma pomyśleć o spolszczeniu poprzez warsztacik od Steama.
tu macie Age of Empires II HD DUBBING PL
Oczywiscie jest też spolszczenie samego tekstu
[link]
Witam! Niedawno zainstalowałem oryginalne AoE II HD, a następnie zainstalowałem spolszczenie, jednak po włączeniu gry okazuje się, że po polsku są tylko teksty w historii i napisy w filmikach przed scenariuszami, a cała reszta jest już po angielsku. Bardzo proszę o pomoc.
Posiadam ten sam problem co kolega wyżej
[link] instalujemy potem resetujemy komputer i działa