Witam. Dzisiaj spłaciłem swoją kartę kredytową lecz termin płatności mam taki sam jak przed wpłatą. O ile wiem po spłaceniu powinno się wszystko wydłużyć o następny termin płatnośći.Co takiego może być??
mirencjum zapewne Ci powie
ale moim zdaniem jeśli dziś spłaciłeś to najwcześniej jutro pojawi się inna informacja. U mnie w BZ zmienia się dopiero z końcem okresu rozliczeniowego.
Poczekaj trochę, banki rzadko kiedy uaktualniają takie sprawy na bieżąco.
Tak mam w banku zachodnim WBK. Poczekam do jutra bo 200 zł muszę oddać koledze od którego pożyczyłem resztę pieniążków do spłaty.
yasiu-> czyli nie martwić się i mogę dalej robić transakcje a oni to automatycznie zmienią?? Bo do termin spłaty miałem 08.08.2011 lecz wolałem spłacić wcześniej gdyż pieniądze chce zainwestować do tego czasu
ch18 -> pożyczyłeś 200zł od kolegi żeby spłacić kartę, a teraz chcesz jak rozumię wybrać spowrotem 200zł żeby mu oddać?:P
Nic Ci sie nie wydłuży, bo z reguły przy wypłacie gotówki z karty kredytowej nie masz grace period, tylko odsetki od razu lecą.
Lecz jak tą gotówke przelewam na swoje konto w tym samym banku i nie mam zadnych odsetek.
A czemu miał się zmienić termin spłaty? Zakończył ci się kolejny okres rozliczeniowy?
Dopiero po zakończeniu każdego z okresów rozliczeniowych wyznaczana jest kolejna kwota do spłaty i kolejny termin spłaty.
A z tym przelewem z KK to sprawdź sobie dokładniej czy na pewno nic za to nie zapłacisz (oprocentowanie to nie wszystko :-)). Z tego co się orientuje to wszystkie karty BZWBK mają taki zapis:
Przelew z rachunku karty kredytowej złożony w BZWBK24 internet (od kwoty przelewu): 1%; min 2,00 zł