Spisaliście się na medal - pomóżcie raz drugi :).
Witam. Kilka lat temu prosiłem tutaj o pomoc w wyborze laptopa i powiem szczerze, że napisanie tutaj posta było strzałem w dziesiątkę :). Po raz kolejny stoję przed wyborem laptopa, z tym że tym razem mój budżet jest nieco ograniczony :). Chodzi o to, że potrzebuje laptopa 15 cali, który będzie służył mi w zasadzie do przeglądania Internetu i obsługiwania kilku programów (nic nadzwyczajnego, MathCad, AutoCad, Pakiet Office, Norma Pro, Corel, etc.). Budżet jakim dysponuje to około 1400zł, ale jeśli za dużo lepsze parametry droższego laptopa miałbym dorzucić te 200 czy 300zł to oczywiście bym nie żałował. Przejrzałem ostatnie wątki z prośbami o pomoc i zauważyłem, że często pojawia się marka Lenovo. Drążyć ten temat czy jest jakaś alternatywa? Będę bardzo wdzięczny za pomoc :).
Kup lenovo po leasingowego, thinkpada oczywiście. moim zdaniem to jest najlepsze opcja do codziennego używania
Nie znam sie na tym za bardzo... Co to znaczy "po leasingowego" "thinkpada"? W sensie ze używany?
thinkpad znaczy model lenowo (seria)
poleasingowy znaczy odkupiony od firmy - czesto firmy sprzedaja dobre lapoty ktory byly kupione w leasingu za polowe ich wartosci lub mniej. Tyle ze jest to uzywany, nie wiadomo jak dbano o niego. Wiadomo ze dba sie inaczej o swoj a inaczej o firmowy a jak jeszcze nie mialo sie za niego odpowiedzialnosci to juz wogole.