Witam, przysługuje mi kupno nowego telefonu w T-Mobile i zastanawiam się nad wyborem konkretnego modelu. Te trzy, które wymieniłem w temacie wątku przykuły moją uwagę, ale nie mogę się zdecydować, który najlepiej wybrać.
Zależy mi na płynnym, komfortowym użytkowaniu, jak najlepszego przeglądania internetu, jak najlepszej również jakości wyświetlanego obrazu oraz radzeniem sobie z mocniejszymi aplikacjami takimi jak np. wymagające gry.
Wszystko to niby mają wszystkie modele i obecnie gdybym MUSIAŁ wybierać, to wybrałbym Z Ultra, ale czy on nie jest... za duży? Czy to się w ogóle mieści w kieszeni, a przy siedzeniu nie skończy się to wszystko "słabo"?
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Z Ultra jest z tych telefonów ewidentnie najmocniejsza - ma Snapdragona 800 (i to samo GPU), tylko marginalnie wolniejszego od 801'ki stosowanej w dotychczas topowych modelach (chociażby Z3, S5 czy One M8) - tutaj nie ma nawet nad czym dyskutować.
Pytanie tylko czy rozmiar nie będzie Ci przeszkadzał - sam bronię mocno telefonów 5-calowych kiedy ktoś mówi że to nieużywalne cegły - są w pełni obsługiwalne jedną ręką i niemalże nie czuję ich w kieszeniach. Ale 6,5' to trochę inna bajka, to prawie gabaryty mojego Nexusa 7, którego nie wyobrażam sobie nosić w kieszeni. Ma za to doskonałe warunki do bardzo komfortowego przeglądania neta i innych multimediów.
Zastanów się też czy opłaca się przedłużać umowę w T-Mobile - sam przeszedłem do nju i muszę przyznać że mają superatrakcyjną cenę w porównaniu do innych operatorów, przykładowo:
http://www.t-mobile.pl/oferta/abonament/tylko-w-internecie-jump-l-za-99-99-zl-i-2-razy-wiecej-internetu-dla-wszystkich/prom_5917.phtml?skuId=tariprom_36126
Taka sama oferta w Nju kosztuje 39zł (w dodatku płacisz tyle ile wykorzystasz - np. jeśli nie wysyłasz SMS zapłacisz 30zł), a 60zł można przeznaczyć na jakiś telefon na raty - np. LG G3, Nexusa 5, Z2 czy G2.
To co w T-Mobile kosztuje 99zł (Z Ultra + 2GB internetu + nieskończone SMS/MMS + nieskończone rozmowy) w Nju kosztowałoby Cię góra 80zł (MAX 39zł za abonament (możliwie niższy) + 24 raty ok. 40zł za Z Ultra z allegro)). Mocno zachęcam do własnoręcznego policzenia kosztów.
tl;dr Z Ultra najszybszy (bez porównania), jak nie za duży (są wystawione w niektórych EURO RTV AGD, zorientuj się - warto zobaczyć na żywo) to bierz.
Dzięki wielkie za wyczerpującą opinie, ale jeśli chodzi o raty, to myślę, że możesz się mylić. Policzyłeś 24 raty z kwoty za smartfon, ale... nie policzyłeś "obowiązkowego ubezpieczenia" rat, różnych prowizji czy odsetek. ;)
Przymierzałem się jakiś czas temu do kupna TV 4K, chciałem się pobawić w raty - policzyłem sobie opłate na 24 czy tam 36 miesięcy i wszystko było fajnie, do czasu... aż poznałem "szczegóły". Podziękowałem i podziękuje za każdym razem. Obecny system rat, to jakaś patologia, chyba że jest oferta promocyjna w jakiejś sieci sklepów "bez ubezpieczenia", to wtedy można się w to z powodzeniem zagłębiać. W innym przypadku - nie polecam.