Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Sony Xperia U - Bateria rozładowuję sie w przeciągu kilkunastu godzin.

06.09.2013 10:42
halfmaniac
1
halfmaniac
84
Dr. Freeman

Sony Xperia U - Bateria rozładowuję sie w przeciągu kilkunastu godzin.

Witam. Posiadam smartfona Sony Xperia U z oprogramowaniem Android 4.0.4. Telefon ma rok i dotąd bateria trzymała 2-3 dni - wa zależności od stopnia aktywności jego użycia. Jednakże od jakiegoś czasu bateria w telefonie rozładowuje się w ciągu kilkunastu godzin od pełnego załadowania. Odinstalowałem wszelkie niepotrzebne aplikacje, nie mam uruchomionego wifi, włączyłem system inteligentnego oszczędzania baterii - jednak to wszystko na nic. Czy ktoś może wiedzieć, czy da sie jakoś wydłużyć czas pracy na jednym załadowaniu ? Raz na kilka załadowań działa normalnie - nawet do trzech dni, jednak przeważnie jest to 16-18 godzin, a telefon używam do napisania kilku smsów i 30 minut rozmowy w ciągu dnia.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam :)

06.09.2013 10:57
2
odpowiedz
Thun
179
Senator

Skoro wszystko co zbędne wywaliłeś, to może... zrób backup całej reszty, przywróć telefon do ustawień fabrycznych i wtedy sprawdź. Jeśli będzie bez zmian to pozostaje wymiana baterii. Te niestety prędzej czy później wysiadają (choć w Twoim przypadku to raczej prędzej).

06.09.2013 11:04
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Na 99% jakas aplikacja sie wlacza w tle i zabiera CPU, albo np wlacza skanowanie sieci wifi, czy cos w tym stylu, co zjada baterie.. Co pokazuje Battery Usage w Zarzadzaniu Energia, w Ustawieniach?

06.09.2013 11:24
novi..
4
odpowiedz
novi..
119
Senator

Akurat wczoraj trafiłem na jakiś wątek o szybko zużywającej się baterii i jego autorowi pomogły programy wakelockdetector i greenify.

Kiedyś miałem sytuację, że jakaś aplikacja włączała mi ekran gdy telefon był zablokowany. Wtedy pomógł mi program AirPush Detector.

Forum: Sony Xperia U - Bateria rozładowuję sie w przeciągu kilkunastu godzin.