Witam.
W związku ze zbliżającymi się mistrzostwami zacząłem rozglądać się za nowym tv i znajomy polecił mi ten model http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/sony-kdl-55nx720.bhtml?gclid=CMewg9XX_KwCFQWHDgodJzWyRw
Miał ktoś z nim styczność ? Ew. macie jakieś typy na które warto by zwrócić uwagę w podobnej cenie ?
Z góry dzięki za porady
Tydzień temu znajoma kupowała taki telewizor dla siebie. Ogólnie właśnie w RTVAGD w Łodzi była promocja za 5999.
W necie widzę ze opinie nawet ok ale wiadomo ze nie ma co się na nie powoływać w końcu PR działa wszędzie :)
Byłem już u niej i jak dla mnie osoby mało wymagającej kanały HD ca CP miodzio
3D nie odpalałem i tylko wyłącznie sygnał cyfrowy
Ps. w Łodzi. Nawet jak po necie patrzyłem to najniższa cena własnie była taka sama
Ten sam model za 5999. To byłaby dobra cena - podjadę dzisiaj może będzie jeszcze ta promocja.
Dlatego o opinię pytam tutaj. Więcej 'znajomych' użytkowników.
1. drogie okulary
2. kiepskie kąty w 3D
3. kiepskie efekty 3D w porównaniu do innych TV 3D
4. łatwo rysująca się świecąca lakierem fortepianowym obudowa
zainteresuj się nowymi LG z systemem Cinema 3D gdzie nie potrzeba drogich okularów a kąty są genialne a do tego mają piloty z serii "magic" no i świetnie wyglądają :)
http://www.lg.com/pl/tv-audio-video/telewizory/LG-3d-tv-55LW570S.jsp - w komplecie 7 par okularów, do tego przerabia 2D na 3D, daje genialny obraz, ma super dźwięk, jest śliczny, nie żre dużo prądu, ma multum funkcji łącznie z wifi internetem itd. itp. :)
zeby nie bylo - ostatni tydzien spedzilem szukajac telewizora 40 do siebie do pokoju, jednak musialem obciac budzet i wzialem zwykly LED samsunga, ale ile sie napatrzylem na te sony NX720 i inne to tylko ja wiem ;) gdyby nie kasa to bym brał tego LG (tyle ze 42")
Szczerze mówiąc to 3d mnie w ogóle nie interesuje :D
Ojciec coś wspominał, że można wziąć jako ciekawostkę, ale teraz zacząłem się zastanawiać czy jest sens dopłacać do tego czy kupić zwykły porządny LED.
Snakepit, a orientujesz się czy w tych LG można wyłączyć 3D i oglądać w normalnej technologii ?
w LG mozna wyłaczyc :) to jedyny TV na rynku aktualnie co przerabia obraz 2D na 3D za naciśnieciem guzika gdzie okulary wystarcza takie za 3zł z allegro papierowe :D a jak nie wciśniesz guziczka to masz przepiękny obraz 2D bo TV jest ledowy :)
Dodam ze na LG nie traci się prawie jasności przy tym 3D w porównaniu do 3D na sony czy samsungu no i łeb nie boli bo nie ma okularów migawkowych. Ten TV zebrał multum nagród w tym roku a LG pręży klatę tym modelem :) Wg wielu recenzji właśnie Samsung ma nowego godnego konkurenta bo LG zaczęło się starać.
Taki sam LG bez 3D ma model LV ale największy to chyba 47 cali.
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-55lw570s.bhtml - w MM jest za 400zł taniej przynajmniej w Wawie na Górczewskiej 2 dni temu.
Aha dodam ze LG ma 600Hz czyli płynniutki obraz a Soniak zwykłe popularne 100hz :) LG jest bardziej napakowany poprawiająca obraz elektroniką. SONY z podobnymi funkcjami (lub troche wyzszymi jednak) to dopiero droga seria HX
Poszukaj lepiej najwiekszego Panasa, na ktorego Cie stac, bo Sony to 30% wiecej bierze za logo.
A jak juz chcesz byc taki ąę to kupuj Pioneera.
Rok temu kupiłem Sony 40NX700. Model bardzo podobny, z tą różnicą, że nie posiada 3D. Powiem tak, nigdy więcej nie kupię telewizora firmy Sony. Sprzęt może nie jest zły. Obraz jest bardzo dobry, TV posiada Wifi i sprzętowo prezentuje się nieźle. Niestety oprogramowanie Sony to tragedia.
XMB muli strasznie. Po włączeniu TV trzeba czekać z 30 sekund aż się menu załaduje do pamięci. W czasie użytkowania włączenie opcji, czy zmiany sceny wiąże się z oglądaniem przez kilka sekund znaczka ładowania...
Internet TV posiada co prawdę Iplę, VOD TVP, jak również TVN, AXN i jakieś skróty z Eurosportu, to obsługa tego jest okropna. Zanim przebijemy się przez kilka warstw menu, aby wybrać coś ciekawego do obejrzenia, mija dobre kilka minut.
TV posiada USB, ale jego funkcjonalność jest praktycznie zerowa. Potrafi odtwarzać filmy w formacie *.m2ts z kodekami h264 i MPEG2. O napisach, czy innych dodatkach mozna zapomnieć. Jest to irytujące, bo nawet nie da się obejrzeć filmów jakie zrobiliśmy aparatem (wiele aparatów zapisuje *.avi).
Dla porównania posiadam starszą od niego 50" plazmę Samsunga, która nie dość, że była zdecydowanie tańsza, to jakością obrazu nie ustępuje, a powiedziałbym, że jest pod pewnymi względami lepsza, potrafi odczytywać praktycznie dowolny film z USB, a menu użytkownika jest wręcz błyskawiczne...
Gdybym miał teraz kupować TV, to wybrałbym jakiś model Samsunga, tym bardziej, że Samsung ma obecnie znacznie ciekawszą ofertę Internet TV niż Sony.
Setak - Panas w LCD LED nie ma startu do prawie żadnego innego producenta a Pioneer dawno zniknął z popularnych marketów, a o plazmach raczej tu nie rozmawiamy
Dzięki za informację. Pojadę do sklepu i sam popatrzę na te tiviki swoim okiem.
Jeszcze jedno pytanie. Myślicie, że między świętami, a sylwestrem będą jakieś wyprzedaże ciekawe czy raczej nie ma co się napalać ?
siwCa - powiem Ci tak, kupiłem prostego zwykłego ledowego Samsunga 40D5800 bez 3D i ze sztucznym 100Hz, paroma bajerami itd. nic nadzwyczajnego - 2499zł na promocji, problem w tym, że 2 miesiące temu był za 2399zł ale nie miałem w sumie nic innego w tej cenie aktualnie do wzięcia...teraz ceny są parę stówek zawyżone :/
PS. Piłka nożna w 3D wygląda genialnie :) I oceniaj wszystko SWOIM okiem i nie słuchaj pacanków z MM czy Euro :) Jak chcesz ocenić jakość 3D na LG to luknij model LW570S a jak chcesz 2D to LV570S lub 5500 bodajże bo to to samo ale inna obudowa. Bo raczej nikt w sklepie Ci nie włączy 2D na LW570S w momencie jak reklamują na nim 3D ;)
Będę zatem monitował ceny, jak zaczną spadać to kupię wtedy :)
W samych superlatywach się wypowiadasz o tym LG 3D. Niedawno w saturnie oglądałem telewizor 3D tej marki i efekt mi się podobał (ogólnie nie jestem zwolennikiem trójwymiaru), ale co to był za model uwagi już nie zwróciłem. Z ciekawości zapytam - jakiego Samsunga wybrałeś?
UE40D5800, niestety LG kosztował 3300zł tak samo jak 3D Samsung model 6500...więc musiałem kupić 2D bo mi nagle wyskoczyło kupno zmywarki i kasa się posypała, ale jeszcze to nadrobię za jakiś czas :)
duży plus tego samsunga (LG tez to ma) to odtwarzanie avi, mpeg i 1080p mkv z usb :)) a model 6500 oprócz płynniejszego obrazu od 5800, przegląadaki www itp. ma możliwosc odblokowania nagrywania na HDD programów z TV i timeshift w razie jakbyś potrzebował wyjść z pokoju na siusiu czy kupke ;)
Przydatny i bardzo wygodny bajer, to odtwarzanie. Nagrywanie też dobra rzecz, ale chyba dopiero po upływie gwarancji, bo o ile się nie mylę - odblokowanie nagrywania = utrata gwarancji.
Mr. orange - w umowe gwarancyjnej NIE MA wzmianek o uzywaniu menu serwiswoego a to jest dostepne po wcisnieciu 4 klawiszy na pilocie, do tego mozna wrocic do starych ustawień i zablokować recording, a jakby sie serwis plul ze ktos wchodzil do menu serwisowego to zawsze mozna zwalic na pana w MM ;) z reszta tylko w menu serwisowym mozna wlaczyc Hotel Mode lub Shop Mode tak wiec musza wejsc do tego menu jesli np. wystawiaja TV w sklepie :) a pozniej sprzedaja go jako np. ostatnia sztuke ale gwarancja jest :)