Tak jak w temacie.
Podepne sie przy okazji bo nurtuje mnie pytanie ktory tel z xperii jest najlepszy ?
JaQb
Ale Arc s rozni sie chyba tylko prockiem 1.4 i nie ma front camera a cena nawet o 100 dolarow roznicy. Chyba, ze kolor ma taki wplyw na cene.
I tak dla informacji http://www.thegeeksclub.com/2011-xperia-handsets-ics-update-january-2012 :)
Najlepsza Xperia to chyba Arc S
Historia pod szyldem Sony
2011 rok był ostatnim, w którym firma wydała produkty z logiem Sony Ericsson. W 2012 roku odbędzie się premiera pierwszego smartfona Sony - Xperia S (w połowie 2012 roku), który nazwą nawiązuje do najbardziej rozpoznawalnego modelu SE - Xperia Arc - która została wydana również w wersji Xperia Arc S.
Jzu wiem o co ci chodzilo z ta polowa 2012 http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperia-s?cc=gb&lc=en#view=features_specifications
Cholera czemu dopiero teraz jak zastanawiam sie nad kupnem telefonu takie pieknosci musza wychodzic :(
Przy galerii pierwszy to filmik. Pieknosc po prostu. Juz go lubie :)
[6] ktory tel ma 2 redzenie ? Tez cena pewnie duzo wieksza.
Ale Arc s rozni sie chyba tylko prockiem 1.4 i nie ma front camera a cena nawet o 100 dolarow roznicy.
Arc S to najszybszy telefon z jednordzeniowym procesorem na rynku. Poza tym ma ekran 4,2 (w Neo jest 3,7) i lepszy aparat (trochę lepszy niż w Neo "zwykłej" i dużo lepszy niż w Neo V).
ktory tel ma 2 redzenie ? Tez cena pewnie duzo wieksza.
Chyba najtańszy dwurdzeniowiec to LG P990 (Swift 2X). Nie wiem jak tam juesej, ale u nas nówki na allegro od 1100 się zaczynają, czyli wcale nie tak drogo a sprzęt już całkiem konkretny.
Tutaj stoi po 343 a do 350 mam zamiar kupic. Czyli lepszy jest od Arc czy Neo v ?
http://www.amazon.com/LG-P990-Optimus-2X-GPS--International/dp/B004UHHPPC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1327704549&sr=8-1
delstar--> Z tej trójki jest na pewno najszybszy. Jedynie z Arc S przegrywa aparatem (ale LG też ma dość dobry) i mniejszym ekranem, poza tym wszystko na korzyść LG.
No dobra, jestem wrocilem i przez weekend narodzil sie nowy pomysl. Zdecydowalem sie na kupno LG P990 lecz jest jeszcze jedna opcja. W USA nowy Sony xperia S bedzie sie nazywala Sony xperia Ion http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperia-ion?cc=us&lc=en
Niestety wersja czarna tylko ale moze bedzie i biala kiedys. Czy warto jest czekac az wyjdzie i wydawac okolo $569. Czy lepiej zostac przy LG P990 za te zaokraglmy 350 ?
Też się zastanawiałem czy kupić neo v, ale też zdecydowałem się dołożyć do LG. Android potrzebuje tego drugiego rdzenia jak cholera. Zupełnie inna przyjemność użytkowania. Chodził wyśmienicie (jeszcze nie kupiłem, ale bawiłem się ok. godziny), a mam porównanie z takimi telefonami jak iphone 3gs, czy xperia neo, te dwa fony bije na głowę, mogę zaryzykować, że jest odrobinę szybszy od iphone 4, ale wiadomo 4s pozamiata nawet sgs2.
delstar--> Jak dla mnie to nie ma sensu czekać skoro chcesz telefon teraz. Czekać można zawsze i w ten sposób nigdy nic nie kupisz, a jak już chcesz wydawać więcej to lepiej weź teraz SGS 2 albo iPhone'a. Szczególnie ten drugi trzyma cenę masakrycznie długo więc można powiedzieć że jest to wręcz dobra inwestycja, bo nawet po stosunkowo długim czasie możesz sprzedać niewiele tracąc i kupić coś innego.
Zobacz jeszcze to. Sprzętowo podobny do P990, ale ma większy ekran i najlepsze 3D w telefonie (to tylko bajer i na co dzień się raczej nie używa, ale uwierz że robi wrażenie).
Generalnie wg. różnych testów wydajności wygląda to tak, że P920 jest trochę wolniejszy od SGS 2 (za to sporo tańszy), a P990 trochę wolniejszy od P920.
@up - Tak, 4s pozamiatał SGS2, za miesiąc-dwa zostanie pozamiatany przez SGS3. I tak w kółko, przez kilka miesięcy jeden będzie lepszy, potem przyjdzie czas na drugiego itp.
A co do Arc S (weneckie sidła - to nie jest najszybszy jednordzeniowiec) - SGS+ go przewyższa, chociaż mają ten sam chipset, CPU i GPU.
http://www.geekaphone.com/compare/Sony-Ericsson-Xperia-arc-S-vs-Samsung-Galaxy-S-Plus
co do Arc S (weneckie sidła - to nie jest najszybszy jednordzeniowiec) - SGS+ go przewyższa.
W czym go przewyższa, bo poważnie nie widzę żadnego punktu na korzyść SGS+ (może poza super amoledem na upartego). I jaki jest najszybszy, bo widocznie o czymś nie wiem.
Na tę chwilę zdecydowałbym się na Xperię Arc S.
Powiedz mi proszę, czemu według ciebie jest najlepszy, podaj argumenty, bo to co póki co mówisz jest bez sensu ;)
Wszedłeś tak w ogóle w link, który wkleiłem? Wątpię.
Arc S - większy ekran, dużo lepszy aparat, lepsza jakość dźwięku, lepsza jakość wykonania, oficjalny ICS, ładniejszy design (choć to wiadomo, kwestia gustu).
Nie wspominając już, że SGS+ to okrojony SGS - z gorszą jakością dźwięku i GPU.
Wszedłeś tak w ogóle w link, który wkleiłem? Wątpię.
No, masz rację, Bluetooth 3.0 to potężny argument.
Większy ekran? Wow, 0.2 cala, wielka różnica!
Dużo lepszy aparat? Od zdjęć jest lustrzanka.
Lepsza jakość dźwięku? Nie ma żadnej różnicy
Lepsze wykonanie? Może trochę. Ale prawda jest taka, że nie daje to różnicy.
Oficjalny ICS? Posiadacze SGS+ są na tyle mądrzy, że potrafią telefon zrootować i wgrać lepszego moda, niż ty będziesz miał na oryginalnym ICS
Ładniejszy design? Ok, tego nie skomentuję, bo taki argument jest bezsensowny
Okrojony SGS? Spoko, ale i tak ma lepszą baterię i więcej wykorzystuje swojego potencjału niż twój Arc S
A teraz czas na mnie.
Po 1. Ośmiokrotnie więcej miejsca.
Po 2. Ekran. Super Amoled rozwala twój lcd.
Po 3. Cała rubryka internet z podanego przeze mnie linka - ten soniak wygląda tutaj jak sprzed wieku w porównaniu z SGS+
Po 4. Bateria. Twój pewnie wytrzymuje max 1 dzień, natomiast podany przeze mnie model, przy mocnym korzystaniu, wytrwa dwukrotnie więcej czasu.
Bitch please. Reakcja na twoje argumenty
<-----
Wtrace siew dyskuje z pytaniem jak sprawuje sie gorilla glass ? Bo p990 ma to a p920 nie.
http://versusio.com/en/lg-optimus-3d-p920-vs-lg-optimus-speed-p990
Gorilla glass spisuje się tak, że noże mu nie groźne. Nawet jak włożysz do kieszeni z telefonem klucze, czy inny ostry przedmiot, z miejscami chronionymi gorilla glass nic się nie stanie. Poza tym na pewno spotkałeś się z filmikami, w których zrzucali Iphone'a i Samsunga Galaxy, tam było pokazane co działo się z ekranem.
Gorilla glass to naprawdę mistrzostwo.
Zwykłe ekrany w wytrzymałości nie mają do niego startu
Mr. Jaqb--> ja nie mam tego SE, aktualnie używam właśnie SGS+ i tylko poluję na jakąś okazję na allegro żeby go zamienić na coś lepszego.
Nie chcę mi się spamować i bez sensu kłócić (pewnie zaraz wkleisz roześmianą mordkę i dumnie stwierdzisz, że wygrałeś bo nie mam argumentów :>). Dodam tylko, że jak dla mnie wymienione wyżej przeze mnie powody są wystarczające, aby stwierdzić że Arc S > SGS+.
I nie wiem co dla ciebie znaczy "mocne korzystanie", ale ja wcale dużo nie korzystam, a i tak muszę co dzień jak idę spać podłączyć do gniazdka, bo zwyczajnie telefon padłby mi potem w środku dnia. Przy mocnym korzystaniu to ja go zajeżdże w 5 godzin :P
Chodzi mi tylko o to, że nie jest tak - Sony Ericsson Arc S > Samsung Galaxy S+
Te modele są w środku bliźniacze.
W jednym ten będzie lepszy, w drugim tamten.
Ps: napisałeś