Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Sony Ericsson Live With Walkman czy Tablet Goclever A73/S73

05.07.2012 20:37
1
Jeff Hardy097
41
Pretorianin

Sony Ericsson Live With Walkman czy Tablet Goclever A73/S73

Tak jak w temacie... Zależy mi na jakości wyświetlacza, płynności, wydajności, muzyce, chciałem coś mobilnego do internetu, GPS itd

I pytanie A73 i S73 mają pełną obsługę Flash ?

I ten ekran z LWW jest większy od tego z Xperi X8 ?

05.07.2012 20:40
2
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Jak nie do dzwonienia tylko do zabawy to bierz tableta. Jeśli do dzwonienia no to SE. Głupie porównanie...

Wyprzedzam Narmo! Zła kategoria!

05.07.2012 20:53
Dennoss
3
odpowiedz
Dennoss
171
Stellaron Hunter

I ten ekran z LWW jest większy od tego z Xperi X8 ?

Tak, o całe 0,2 cala.

05.07.2012 20:56
4
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

Jak do internetu to bierz tablet. Przeglądane neta na ekranie 3.2" to katorga. Poza tym tablet będzie zdecydowanie wydajniejszy.

05.07.2012 20:59
5
odpowiedz
Jeff Hardy097
41
Pretorianin

A jak z obsługą flash'a w tablecie ? W sumie to zależy mi na Skype, GG, grach, Internet... I tu plus dla Soniaka, bo zawsze mogę kupić pakiet internetowy... Tak wiem złe porównanie... Ale zależy mi na jak najszybszej pracy. ^^ I mobilności. Neta przeglądałem na Noki C3-01 i dawałem radę ; D

A dotyk jest dobry w tym S73 ?

05.07.2012 21:07
6
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

Flash na pewno lepiej będzie działał w tablecie bo posiada on dużo wydajniejsze bebechy. Do gier też tablet będzie lepszy. Jak zależy Ci na jak najszybszej pracy to także tablet wygrywa, ponownie wydajniejsze bebechy + większy ekran = szybsza i wygodniejsza praca. Wadą tabletu jest tylko to że net masz tylko po WiFi. JW, dziwne porównanie, dwa urządzenia służące do innych celów.

05.07.2012 21:10
7
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

W sumie to zależy mi na Skype, GG, grach, Internet... - Więc bierz tableta. Nie dość, że w środku dużo lepszy od SE to jeszcze ekran większy. Wydajność w obu tabletach jest podobna, a gry chodzą podobnie co w Samsungu Galaxy S.

05.07.2012 21:12
8
odpowiedz
Jeff Hardy097
41
Pretorianin

Okej.

Dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam ;)

05.07.2012 21:53
9
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Flash na pewno lepiej będzie działał w tablecie bo posiada on dużo wydajniejsze bebechy.

bzdury
tablet ma wieksza rozdzielczosc a bardzo podobne bebechy takze gdzie bedzie lepiej wszystko dzialac odpowiedz sobie sam

05.07.2012 22:02
10
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

Aha :) Nie wiem czy wiesz ale ten SE ma GPU Adreno 205, czyli układ który ledwo zipie przy najnowszym Angry Birds a w tablecie jest Mali-400, układ który bez problemu radzi sobie z 1080p :)

edit: wynik SE w Quadrancie ~1530 punktów, wynik Goclever A73 ~1580 punktów, także mimo większej rozdzielczości jest ciut wydajniejszy :)

05.07.2012 22:16
😜
11
odpowiedz
zanonimizowany829223
3
Generał

czyli tak jak valem napisał?

05.07.2012 22:21
12
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Nie wiem czy wiesz ale ten SE ma GPU Adreno 205, czyli układ który ledwo zipie przy najnowszym Angry Birds

:O no patrz, a mi na tym adreno max payne dzialal na srednich

moze i jest mali ale nie to samo co np w galaxy s II bo ma jeden rdzen

w innym benchmarku wynik moze byc odwrotny przeciez, jest niewielka roznica, czyli tablet nie bedzie zdecydowanie wydajniejszy - to jest bzdura

05.07.2012 22:42
😃
13
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

Dobra co nie zmiena faktu, że tablet mimo większej rozdzielczości wcale nie jest wolniejszy.

05.07.2012 22:44
Inżynier Kura
14
odpowiedz
Inżynier Kura
21
Centurion

SE Live With Walkman działa o dziwo bardzo płynnie, wiem bo mam porównanie z podobną technologicznie Motka Defy. Ma co prawda ma mniejszy wyświetlacz, ale kultura pracy na tym małym SE jest bardzo wysoka. Telefon wart uwagi, oczywiście w tym przedziale cenowym.

06.07.2012 20:07
15
odpowiedz
Jeff Hardy097
41
Pretorianin

Więc co będzie lepszym wyborem, bo widzę, że dyskusja się rozwija.
Zależy mi tylko by pograć itd. Myślę, że wielkość ekranu nie robi mi różnicy, bo przeglądałem internet itd na Noki C3-01. Chodzi mi tylko i wyłącznie o bebechy ;D.

Choć na SE gorzej będzie z grami ponieważ... Mała rozdzielczość... Odpowiedzcie na pytanie... Będą chodziły te gry na tym telefonie;
-GTA 3
-Nova 2
-9mm
-Fifa12
-Sims 3 HD.

Oczywiście korzystałbym też z GG, Skype... Plus dla SE, bo zawsze mogę kupić pakiet danych ;DD

06.07.2012 20:50
16
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

Masz filmiki na YouTube jak GTA3 działa na tym tablecie. Nie jest płynnie i na tym telefonie także nie będzie. Jak chcesz grać w gry z zaawansowaną grafiką to jednak wymagany jest dwurdzeniowy procek.
Swoją drogą granie w GTA3 na telefonie 3,2" gdzie palce zasłaniają 30% ekranu? :P Pewnie się da, ale po co.

06.07.2012 21:08
wojtul
17
odpowiedz
wojtul
52
Generał

nawet jeśli GTA 3 i Nova 2 się włączą, to nie będą działały płynnie.

Trzy poniższe powinny śmigać

06.07.2012 21:20
18
odpowiedz
Jeff Hardy097
41
Pretorianin

Paluszki mam malutkie ; >

Widziałem kiedyś filmik jak gość miał przejściówkę miniusb-->USB i podłączył Pad'a... I grał :D dało by się takie coś zrobić w tym telefonie ? A wracając... Odwiedzałem różne fora na ten temat i ludzie pisali, że spokojnie GTA 3 działa na andku 2.3.7 oczywiście ja nie chcę aktualizacji do 4.0 :D

Super Kotlet w autobusie, samochodzie, pociągu, szkole. ;pp

Skype, GG i inne komunikatory kompatybilne z androidem chodziłby bez zarzutu ? :D

06.07.2012 21:49
DARKI
19
odpowiedz
DARKI
135
Lodzermensch

Ten tablet to gówno, miałem go i sprzedałem ostatnio, nie polecam chyba, że ktoś jest desperatem.
Owszem za te pieniądze nie można wymagać wiele, ale na Boga, zadowolonym może być chyba wyłącznie ktoś kto nie używał niczego firmowego o podobnej konfiguracji.
Model A73 chodzi o niebo wolniej niż ten SE LWW, mam kilka telefonów w tym LWW oraz tablet Samsung GALAXY Tab 10.1 więc miałem skalę porównawczą, po aktualizacji do 4.0 tablet po prostu nie nadaje się do używania, non stop trzeba czekać, wszystko odbywa się z opóźnieniem.
Z innych mankamentów to słaba bateria, miernie działające WIFI, tam gdzie mój SGS2 czy Neo bądź LWW łapią sygnał bez problemu dla tabletu miało znaczenie nawet to czy siedzę na fotelu czy na podłodze(tutaj całkiem tracił sygnał).
Na ekran A73 trzeba kupić folię bo rysuje się błyskawicznie, nawet jak używasz go tylko w domu, w sklepie gigantyczna ilość aplikacji nie jest kompatybilna trzeba więc nieco zabawy i grzebania w oprogramowaniu tabletu by ten stan nieco poprawić, jeśli chodzi o gry to sporo mimo dostępności w sklepie wywala się po instalacji, GTA3 chodzi wolniej niż na LWW, istnieje problem z kartami pamięci w A73, widoczne są jako montowany napęd i nie można na niej niczego zainstalować(jest sposób z grzebaniem, ale po każdym restarcie tableta wszystko wraca do stanu sprzed i trzeba....).

ps Przeglądanie internetu na A73 to porażka, niby ekran jest ok mimo słabej rozdzielczości, ale całą radość psuje żółwie tempo działania, niemal każda przeglądarka zamula z wyjątkiem maluchów pokroju Opera Mini, Flash działa znacznie szybciej na LWW na którym strony ładowały się szybko podczas gdy tablet się często niemal zawieszał bo nie dawał rady.
Nie wiem czy to oficjalny soft jest taki skopany w tym tablecie czy to wina samego sprzętu, ale działa on strasznie wolno.
GG i Skype nie ma na A73, bez kombinowania nawet się nie pokażą w sklepie, podobnie jak podstawowe gry typu Angry Birds, GoClever wypuściło specjalny update w którym wgrano Skype i Google Maps;)

ps2 Uważaj bo wiele egzemplarzy A73 ma od nowości bad pixele, nie są to bynajmniej rzadkie przypadki, chociaż ja miałem szczęście i ten problem nie występował.
Na Androidzie 2.3 występował problem z ładowaniem, animacji baterii nie działała poprawnie więc ładowanie robiłem na czuja, dopiero po aktualizacji do 4 zaczęło działać dobrze.

07.07.2012 11:57
20
odpowiedz
Jeff Hardy097
41
Pretorianin

Dzięki DARKI. Dobra wątek można zakończyć... :D

Wybiorę SE pomimo małej rozdzielczości.. Wolę coś sprawdzonego i oryginalnego. Pozdrawiam :D

Forum: Sony Ericsson Live With Walkman czy Tablet Goclever A73/S73