Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Sonda pt. : Masz konto Steam?

25.02.2015 10:02
Diobeuek
😍
1
Diobeuek
200
Quid est veritas?

Sonda pt. : Masz konto Steam?

Ciekawe na co komu takie COŚ z zaledwie dwoma odpowiedziami. Jest to robione na zamówienie ?

Jako, że posiadam konto, ale grałem tylko w Half Life 2 i nic więcej, teoretycznie powinienem zaznaczyć pierwszą odpowiedź, jednak jest ona tak hurraoptymistycznie skonstruowana, a twórca uważa mnie chyba za idiotę, że zaznaczyłem odpowiedź numer dwa.

Ciężko było dodać np. bramkę numer trzy: Tak, ale unikam Steama ?

25.02.2015 10:05
EnX
2
odpowiedz
EnX
174
White Dragon

Jaka sonda i gdzie się ona znajduje?
Btw, w dzisiejszych czasach gracz jest zmuszony do korzystania z Steama, Origina, czy tam innego Uplaya, a wszystko to dla powszechnego dobra.

25.02.2015 10:05
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Aaale oso chozi?

25.02.2015 10:53
.:Jj:.
4
odpowiedz
147
    ENNIO MORRICONE    

EnX=> nie to co złote czasy- wachlowanie płytkami, jedna się porysuje i nie będą dane w pełni odczytywane - glhf.

Bo przecież kiedyś nie było złośliwych systemów antypirackich. Dzisiejsze aplikacje w tle, zjadające tam 50mb ramu, to zbyt wielki ciężar dla przeciętnego gracza :^)

25.02.2015 11:28
EnX
5
odpowiedz
EnX
174
White Dragon

.:Jj:. -> Czy ja narzekam? Nie, sam korzystam regularnie ze Steama i Origina, i nawet się przyzwyczaiłem, ale coś mnie trafia jak jestem zmuszony korzystać z dwóch różnych platform, aby zagrać w dany tytuł.
Lubię mieć wybór, świadomie wybieram gry korzystające ze Steama, ale czasami dochodzi do sytuacji, gdzie oprócz platformy Valve muszę korzystać z jakiegoś dziwnego tworu R* lub Uplaya, czyli dwa lub więcej drmów....
A płyty mają swój urok :)

25.02.2015 12:41
6
odpowiedz
147
    ENNIO MORRICONE    

Płyty mają urok, jak siedzą w ładnym pudełku. Korzystanie z płyt to koszmat- co mi z niej jak i tak są patche day1 i trza ściągać inną wersję.

Jako zabezpieczenie są fatalne- buczące dvd, zwolnienia, martwienie się o stan techniczny płyty. Dziś są o wiele mniej praktyczne. Przynajmniej dvd, jako nośniki danych pod gry (które strasznie pęcznieją).

Rockstar Social Club to wyjątek i już chyba spatchowany, nie trzeba go uruchamiać przy IV.
A uPlay- cóż, to wybór gracza. Gry Ubi są uPlayowe, nie ma co ich kupować na Steam jak takie rzeczy wkurzają :)

Ale nadal- to parędziesiąt mega pamięci. Oczywiście, najlepiej jakby wszystko było drm free, ale tak się nie stanie.

25.02.2015 13:08
EnX
7
odpowiedz
EnX
174
White Dragon

Dystrybucja cyfrowa jest wygodniejsza i szybsza, o ile posiada się odpowiednie łącze internetowe. U mnie gry ze steama ściągają się szybciej, niż trwała by instalacja z płyty, jednakże problem pojawia się podczas awarii neta, rzadko, bo rzadko, ale w takiej sytuacji trzeba obejść się smakiem :)

Rockstar social club skutecznie umilił mi życie w przypadku Max Payne 3, gra uruchamiała się kiedy chciała i wywalała kiedy chciała, od tej chwili mam straszną awersję do tego tworu.

25.02.2015 13:21
pecet007
8
odpowiedz
pecet007
178
~

tylko cyfrówka, wygodniej i szybciej, nawet w przypadku gorszego łącza internetowego, mam tylko 10 mbit, więc nie ma szału jak na dzisiejsze czasy a i tak korzystam tylko i wyłącznie z gier cyfrowych praktycznie, nie licząc tego że ostatnio kupiłem ps3 z paroma pudełeczkami

25.02.2015 13:35
szympek1818
😃
9
odpowiedz
szympek1818
56
Generał

Ja używam tylko do Doty 2

25.02.2015 13:39
10
odpowiedz
147
    ENNIO MORRICONE    

Problem był lata temu, jak przepustowości łącz był sporo gorsze. No i mnie było patchy day1. Dziś, mimo tego że gry jak i patche pęcznieją- jest dosyć wygodnie. To nie są czasy 0,5/1/2Mb, tylko 10, 20, 50 czy 100.

Kiedyś gra na krążku 750mb była grana latami- bez patchy, bez dodatków, bez problemów. Ale dziś polityka i kultura wydawnicza się zmieniła i one do łask nie wrócą.

Ja używam tylko do Doty 2
widać.

25.02.2015 14:18
szympek1818
11
odpowiedz
szympek1818
56
Generał

że co niby ?

Forum: Sonda pt. : Masz konto Steam?