Od zawsze używałem słuchaweczek dousznych czy jak kto woli - pchełek - które trzymały mi maksymalnie pół roku.
Postanowiłem przesiąść się na nauszne - czasem, w domu takich używałem, głównie do filmów i to co mnie od nich odrzucało to wielkość i waga oraz nacisk na głowę.
Także głównym kryterium wyboru jest to aby nie były to gigantyczne słuchafony, tylko coś mniejszego, żeby ze spokojem dało się w nich iść po chodniku.
Fajne byłoby również gdyby miały dobrą wentylację odgłosów z zewnątrz, ale z drugiej strony myślę, że za taka cenę nie ma się co wiele spodziewać.
Także szukam małych słuchawek nausznych, których cena nie ma przekroczyć 200zł.
akg k518
audio technica sj55
Na mp3store pojawia się 50 takich tematów dziennie, poczytaj sobie.
Od zawsze używałem słuchaweczek dokanałowych czy jak kto woli - pchełek
No nie do końca jak kto woli, bo to akurat zupełnie inny typ słuchawek :P
Fajne byłoby również gdyby miały dobrą wentylację odgłosów z zewnątrz
W jaki sposób odgłosy mogą być "wentylowane"?
Zainteresuj się modelami: Koss Porta Pro i Jays v-JAYS
No, może trochę za bardzo przesadziłem z izolacją dźwięków z zewnątrz...
Chcę po prostu aby było dobrze w nich słychać muzykę na dworcu, w pociągu czy w autobusie, ale przy tym, żeby muzyka nie było mocno słyszalna dla innych osób.
Ze swojej strony mogę polecić AudioTechnika SJ-55. Bardzo dobra jakość za taką cenę.
No a ja jak zwykle: CAL! W tej cenie niewiele jest lepszych słuchawek od poczciwych CAL!-i.
AKG K450, w Polsce za 260, z brytyjskiego Amazona 217 zł z darmową wysyłką do Polski
Creative Live Aurvana, sprzedałem swoje AKG za 350 zł i kupiłem za niecałe 200zł te creative i powiem tyle - było warto :)