Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Słuchawki dokanałowe do grania ?

08.01.2014 19:52
1
zanonimizowany908951
3
Legionista

Słuchawki dokanałowe do grania ?

Witam

Mam zamiar sobie kupić słuchawki dokanałowe głównie do słuchania muzyki,ale również potrzebuje jakiś słuchawek do komputera stacjonarnego. Pomimo tego że mam dobre głośniki to w niektóre gry chyba lepiej się gra na słuchawkach. Jak myślicie czy słuchawki dokanałowe (do 150 zł) wystarczą czy jednak bardziej opłaca się dokupić zwykłe do . Nie gram dużo,głównie w coda i amnesia ewentualnie jakieś mmo.

08.01.2014 20:02
kzwwdo
2
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

Przy komputerze siedzi się w nausznych, dokanałowe są do telefonów i innych odtwarzaczy mp3.

08.01.2014 20:15
UncleTusky
3
odpowiedz
UncleTusky
87
El Pollo Diablo

Wydaje mi się, że dokanałowe w takim przypadku byłyby męczące na dłuższą metę.

08.01.2014 20:17
4
odpowiedz
Dessloch
263
Legend

jw.
aczkolwiek lepiej kupic tanie dokanalowe, niz tanie nauszne (tanie nauszne w ogole nie tlumia dzwieku z zewnatrz).

powyzej 120pln moim zdaniem lepiej juz nauszne kupic. chyba ze bedziesz autobusem jezzdil w nich, to lepiej douszne bo beda lepiej tlumily

08.01.2014 23:03
Herr Pietrus
5
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

Nie wiem jak w nausznych. Grałem jakiś czas z konieczności an dokanałowych - jeśli tak wygląda granie na dowolnych słuchawkach, to ja k...a nigdy nei zrozumiem, jak można to robić. Ok, pozycjonowanie, lepsze... nie, wróć, wręcz nienaturalnie dokładne! Czułem się po prostu idiotycznie. Poza tym shootery, niech będzie, ale jeśli to ma służyć też temu, by nie przeszkadzać innym... samochodówka na słuchawkach, bez otaczającego dźwięku silnika.... Ble.
Ale niezależnie od tego, czy to specyfika dokanałówek , czy nie, to chyba przy długich sesjach nawet wygodne, fajne słuchawki dokanałowe będą niewygodne. :) Nauszne to jednak większy komfort.

No i chyba przy takiej cenie nauszne mogą zaoferować znacznie lepszą jakość dźwięku, niż dokanałowe za tę samą kwotę. Ale mogę się mylić.

08.01.2014 23:20
Emsik
6
odpowiedz
Emsik
19
Demon Beggar

Dokanałowe słuchawki są wygodne... O wiele wygodniejsze niż douszne.

Moje tanie typy:
krugermatz.com/sluchawki/kmm01rd/
euro.com.pl/sluchawki/vivanco-26773-fusion.bhtml

08.01.2014 23:54
cswthomas93pl
7
odpowiedz
cswthomas93pl
147
Legend

Z tanich dokanałówek polecam Vedia SV500 :)

09.01.2014 10:03
😊
8
odpowiedz
duzyManiek
21
Centurion

"No i chyba przy takiej cenie nauszne mogą zaoferować znacznie lepszą jakość dźwięku, niż dokanałowe za tę samą kwotę. Ale mogę się mylić."

Niestety albo stety jest odwrotnie :)

Jeżeli częściej bedziesz ich używał do słuchania muzyki niż do grania to imo lepiej doki bo lepiej grają (przeważnie) niż duże słuchawki w tej samej cenie no i łatwiej je napędzić.

W tej cenie to Brainwavz M1, R1, Nuforce 770 (te głownie przeznaczone do outdooru ale jak lubisz baaaardzo dużo basu to w sam raz :P), jakieś SounMagic'i pewnie jeszcze.

Forum: Słuchawki dokanałowe do grania ?