Witam!
Chciałbym zaopatrzyć się w jak najlepsze (do 100 złotych) słuchawki dokanałowe.
Aktualnie używam chyba najgorszych, z jakimi się spotkałem, dodawanych w zestawie do samsungów słuchawek i ludzie - po przerzuceniu się ze słuchawek od ipoda touch 4g to aż uszy bolą!
Preferowałbym słuchawki z dobrym basem, chciałbym aby grały czysto. Dokanałówki oczywiście, aby tłumiły dźwięk i tkwiły mocno w moich dość niewymiarowych kanalikach usznych :P
Najlepiej, aby miały kilka gumek (różniących się rozmiarem) ale niekoniecznie.
Fajnie by było (ale też niekoniecznie), gdyby też kabel był płaski - po pierwsze się nie plącze, a po drugie boję się, że mógłbym je łatwo urwać, bo podczas mojej rocznej już przygody z siłownią, zahaczając kablem od słuchawek o sztangę urwałem kabel ze słuchawką i zniszczyłem w ten sposób już dwie pary słuchawek, więc mam nadzieję, że płaski kabel sprawowałby się lepiej (poprzednie urwałem na kablu, nie na słuchawce).
Fajnie by było, gdyby też jack był trwały, ale w słuchawkach za taką cenę (a nie 30 zł) powinien być.
Muzyki słucham z Blackberry 9900, iPoda shuffle, mp3 firmy Philips.
Bardzo prosiłbym o propozycje! :)
P.S: do kogoś kto ma słuchawki dokanałowe z płaskim kablem - czy jego ciężar nie przeszkadza w bieganiu? (chodzi o wypadanie słuchawek z uszu)
samsungów słuchawek i ludzie - po przerzuceniu się ze słuchawek od ipoda touch 4g to aż uszy bolą!
To dlatego że te słuchawski z ipod się nie zgrają, inaczej podłączone są wtyki od mikrofonu i musisz mieć wciśnięty przycisk. Kabel płaski niekoniecznie będzie bardziej wytrzymały, to jest by mniej się plątał. Ja polecam soundmagici pl21, http://www.mp3store.pl/article/soundmagic-pl21-black-ean.6949379000102,2009450955768152301.html, całkiem zbalansowany dźwięk, dobre wykonanie, w komplecie 3 rozmiary silikonów, futerał. Kiedyś dawali też piankowe, ale przestali.
Ja mam SoundMagic E10 i polecam. Zbudowane są nieźle, bo aluminiowe. Jack też aluminiowy, a kabel mimo że cienki, to jakiś taki opleciony i sprawia bardzo solidne wrażenie. No i klips który można przypiąć do klaty jak się biegnie, dzięki czemu mniejszą szansa na wypadnięcie :)
Jeżeli chodzi o dźwięk to w porównaniu z moimi od telefonu to niebo a ziemia. W testach też nieźle wypadają, basy niezłe.
Ale ja tam audiofilem nie jestem, więc o jakości dźwięku nie mogę za dużo powiedzieć.