...za ok 200zł myślałem nad NuForce NE 700x czy Denon AH-C360 które bardziej by się nadały do muzyki trance elektroniki hardstylu? pisałem już na stronach audiofilskich ale nikt nic nie napisał to może tu ktoś co nieco wie na ten temat
Mam NuForce Ne-6 czyli poprzednik 700x i mogę je z czystym sumieniem polecić. Słucham na nich praktycznie tylko elektroniki z Sansy Clip+.
Tak ale denony też niczego sobie i mam problem bo nie wiem co kupić a nikt nic nie wie na temat tych 2 modeli
MEElectronics A151 raczej odpadają trudno dostępne i 0 opinii na ich temat zastanawiam się bardziej nad nuforce inni polecają sennki cx 300 400 ale jakoś mi się nie podobają zastanawiam się nad denonami ale coś mało o nich piszą niektórzy piszą że nuforce graja zamulono już sam nie wiem ;p
http://www.head-fi.org/t/541381/review-meelectronics-a151
http://anythingbutipod.com/2011/05/meelectronics-a151-review/
Denon nigdy w słuchawkach nie był pionierem wśród producentów słuchawek... Jego produkty są zazwyczaj sporo przeceniane.
Nuforce'y są niezłe, ale kabel mają tragicznej jakości. Szykuj się na częste odsyłanie na gwarancję.
W MEElectronics niepodoba mi sie cos ten poskrecany kabel a mozna dostac w ogole te sluchawki w polsce bo jakos nigdzie nie znalazlem a dlaczego nu force maja tragiczny kabel nikt na to jescze jakos nie narzekal
Dokładnie, nie wiem nic o złym kablu w nuforcach. Mam je 2 lata, przede mną koleś miał je rok bo są z drugiej ręki i kabel jest git.
Aha a możesz coś o nich napisać sprawdzają się do tego gatunku muzyki nie mają zmulonego dźwięku jak inni piszą heh ;/
A co myślicie o Fischer Audio Eterna rev.2 lepiej by się sprawdziły od tych NuForce?
Kolega miał NE-7m - mimo że z ich grania był bardzo zadowolony, gdy po 3 miesiącach używania przyszło mu jest wysyłać trzeci raz na gwarancję z powodu kabla, wkurzył się i je sprzedał.
NE 700x to niemal to samo.
A151 - http://audiomagic.pl/meelectronics/20223-meelectronics-a151.html
MEElectronics A151 odpadają nie podobają mi się może twój kolega dostał felerną wersje albo nie umie szanować ja nie słyszałem jeszcze narzekania na kabel a przeczytałem z 20 opinii w MEElectronics kabel wygląda na kiepski zastanawiam się już nad tylko 2 nad Nuforce i fisher audio eterna może ktoś by polecił lepszy produkt te eterny podobno są świetne i nieporównywalne w tej cenie tylko wkurza mnie ten kabel za ucho.
?
Te MEElectronics A151 zainteresowały by mnie wtedy jak bym wiedział ze bija te wszystkie wymienione pod względem dźwięku ale nie ma się jak o tym przekonać bo maja 0 opinii
A151 nie są mocno basowe, więc nie powinny się kłócić z naturą Clipa.
Jeśli jednak to do niego wybierasz słuchawki to polecę... znacznie tańsze SoundMagic E10.
Sansa CLip + E10 to synergia.
Jeśli jednak to do niego wybierasz słuchawki to polecę... znacznie tańsze SoundMagic E10.
Raczej juz postanowiłem,że A151 tamte w ogóle mi nie odpowiadają a z sansa a151 się żle zgrają ?
MEElectronicsów słuchałem jedynie na ipodzie nano 2g, który jest od Sansy Clip znacznie jaśniejszym źródłem z konturowym basem. Połączenie mi się podobało, lecz słucham skrajnie innych gatunków muzyki.
Clip jest cieplejszy, nie faworyzuje żadnego pasma.
Tak jak napisałem wyżej- gryźć się nie powinny, ale nie wiem czy się zgrają na tyle by można było mówić o wyciśnięciu wszystkiego z słuchawek czy odtwarzacza.
Jeżeli lubisz potężny (i dobrej jakości) bas to bierz Nu-Force NE-6 lub NE-7.
Przemo, nie przesadzaj z tym kablem. NuForce to świetne słuchawki, w swojej cenie nie mają sobie równych. Chociaż problemem może tu być specyfika Sansy (dużo ciepła).
I nie polecam SoundMagic. Jakość ich wykonania to tragedia.
No nie wiem czy Nu nie mają siebie równych poczytałem trochę na temat tych MEElectronics a151 i wypadają na lepsze od Nuforce ne 700x ne 6 i 7 całkowicie odpadają dalej się zastanawiam nad tymi dwoma ale pozostaje jeszcze odtwarzacz zamierzam kupić cowon e2 podobno dużo lepszy dźwięk niż w sansie i niektórych ipodów myślę,że cowon uciągnął by obydwa modele