Moja siostra przymierza się do kupna słuchawek do muzyki, poprosiła mnie o radę, ale jestem nie w temacie i nie mam pojęcia co wybrać. Kwota do 200zł. Bez mikrofonu, nauszne. Na co patrzeć przy wyborze słuchawek? Czy słuchawki bezprzewodowe są dobrym wyborem? Przede wszystkim chodzi o porządne, wygodne słuchawki, które się szybko nie zepsują.
W takim razie przewodowe.
Większość czasu będą podłączone do laptopa, więc słuchawki typu: Musisz mieć dobrą kartę dźwiękową żeby wycisnąć z nich 100% odpadają.
PrzemoDZ
Przy okazji, dzisiaj przyszedł procek, i komputer dostał niezłego kopa, w porównaniu do tego pentiuma.
Sam miałem szereg słuchawek dousznych różnych firm które padały w przeciągu 2 tygodni - 3 miesięcy. Potem przeskoczyłem na słuchawki AKG K404 (choć moim marzeniem jest model K512) służą mi już nieprzerwanie blisko rok, jestem z nich bardzo zadowolony. Wiele dobrego słyszałem też o Porta Pro firmy Koss.
najprościej mówiąc, biorąc pod uwagę budżet:
-jeśli zależy ci na jakości odpuść sobie bezprzewodowe,
-lubisz mocne umsa-umsa lub łubu-dubu szukaj słuchawek zamkniętych,
-masz trochę wyrobiony słuch i szukasz bardziej precyzyjnych, zrównoważonych słuchawek z szerszą sceną poszukaj półotwartych lub otwartych
Jeśli słoń nie nadepnął ci na ucho to w tym przedziale cenowym nie kupisz nic lepszego niż superlux hd 668b (ok130-160pln) - półotwarte. Może nie zabijają dizajnem czy jakością wykonania ale dźwięk jest świetny (niewygrzane lekko drażnią górą ale po kilkudziesięciu godzinach jest super)
Właśnie czytałem wiele pozytywnych opinii na temat słuchawek AKG, tylko nie wiem co wybrać.
-lubisz mocne umsa-umsa lub łubu-dubu szukaj słuchawek zamkniętych,
Nie, nie, w takim razie szukam słuchawek pół-otwartych/otwartych.
Jak mają grać na laptopowej integrze, to nie ma sensu wydawać 200zł.
Niedrogie Superluxy (np. HD681, lub polecane wyżej HD668b) to max na co warto wydać pieniądze.