Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: sluchawki do muzy rockowej

05.06.2011 09:56
👍
1
giml
57
Pretorianin

sluchawki do muzy rockowej

Czy ktos sie orientuje jakie mogłyby być najlepsze sluchawki do rocka w granicach 250 zł ? Chciałem jakieś kupić bo moje stare juz wyslużone senny hd 202 sie zepsuły ;)

05.06.2011 10:09
Orzołek
2
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

Może CAL! ?
Ale do niego musisz mieć porządną kartę dźwiękową.

05.06.2011 14:30
👍
3
odpowiedz
giml
57
Pretorianin

A co do odtwarzacza przenosnego to jaki bylby dobry? czytalem ze dobrze z Cal! wypada ipod nano 2g ?

05.06.2011 14:59
Orzołek
4
odpowiedz
Orzołek
152
Haters gonna hate

Do odtwarzacza przenośnego raczej nie pakowałbym CAL... Może KOSS'y UR 40? Posiadają bardzo dobrą jakość dźwięku, są lekkie, więc jako słuchawki przenośne byłyby bardzo dobre. Tyle, że jest to konstrukcja otwarta, więc dźwięki z otoczenia będą przeszkadzać.

05.06.2011 15:08
PrzemoDZ
5
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

Niedawno szukałem słuchawek w takiej cenie. Gusta muzyczne- podobne.
Mój wątek:
https://www.gry-online.pl/forum/sluchawki-do-muzyki-2/zcabe884
Jest tam kilka opinii mogących Ci pomóc.

Sam mogę zaproponować:
AKG k518 - słuchawki zdecydowanie przebasowione, ale również z dość wyraźną średnicą. Trochę jednak zamulają w rocku- musiał byś sprawdzić czy Ci odpowiada ich granie. Są to słuchawki nauszne-dociskowe, dzięki czemu dobrze izolują dźwięki z zewnątrz co jest plusem jeśli mają być używane do zewnętrznego użytku.
HD215 - Akceptowalne w swojej cenie. Wygodniejsze od AKG bo wokółuszne. Moje wrażenia z odsłuchu opisane w zalinkowanym wątku.
Fostex T7- po długich poszukiwaniach udało mi się ja dorwać do odsłuchu- grają jak CALe po recablingu czyli bardzo dobrze, dodatkowo są dość dynamiczne- IMO sprawdzą się w takiej muzyce.
Możesz też sprawdzić HD438 - mi średnio przypadły do gustu, ale w internecie chwalone. IMO grają podobnie do HD215, cena też podobna więc nie ma powodów by je skreślić.

Niemałe zamieszanie w okół siebie robią też Fischer Audio FA-004 - sam nie miałem jeszcze przyjemności ich słuchać, ale wg opisów biją muzykalnością wszystkie wymienione wyżej nauszniki.

Forum: sluchawki do muzy rockowej