Mógłby mi ktoś podać jakieś dobre słuchawki do gier? Obecnie gram w Bad company 2 w sieci i chetnie zakupiłbym jakieś słuchaweczki.
Druga sprawa to co trzeba żeby rozmawiać w graczami w sieci.Wiem że jakiś program ale jaki.I ostatnie pytanie.Czyli jak podepnę słuchawki do kompa (mając już wymagany program) i wejdę na polski serwer to już będę mógł rozmawiać z graczami czy jak to działa? Pytam bo się nie orientuję a w sieci gram tak mniej wiecej od półtora roku i nigdy w słuchawkach.
P.S.
jeżeli złą kategorię wybrałem to sory.
Tak do 100 zł.
co do drugiej części pytania - np. Counter Strike posiada specjalny klawisz na klawiaturze , wystarczy wcisnąć i możesz mówić . Nie trzeba żadnego programu .
od siebie polecam Sennheiser HD 201 + mikro. Zalman.
[4]
<---
Ja mam Sennheiser HD201, dokup sobie mikrofonik (taki doczepiany do kabla, świetnie się trzyma) i będzie ~ 90/100 zł :)
Lepsze od tych sennków będzie Plantronics
http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/535635
Słuchawki solidniej zrobione niż HD201, lepszej jakości, szczególnie do gier. I ma mikrofon w standardzie, bardzo dobry.
wielkie dzięki koledzy za pomoc.A ostatnie pytanie.Jak to będzie w Bad company 2 i BC3 (chodzi mi o rozmowę z graczami).Bo słuchaweczki już doradziliście za co dziękuję.
Lepsze od tych sennków będzie Plantronics
Chyba kpisz...
Ten błyszczący się shit pod żadnym względem nie dorównuje HD201- sprawdzonym i chwalonym przez całą masę użytkowników.
W tym przedziale cenowym tylko HD201, polecam, mam od jakiś 2 albo 3 lat i sobie chwalę.
Posiadam HD201 i są zarąbiste do gierek
HD201 to kiepskie słuchawki nawet w swojej klasie cenowej. Choć do gier oczywiście wystarczą, schody zaczynają się gdybyśmy chcieli na tym np. posłuchać muzyki.
Z resztą jak wszystkie niskie modele Sennheisera.
Co do komunikacji z innymi graczami - popularne programy to Ventrilo, TeamSpeak oraz Mumble.
Moze Creative Fatal1ty ?
Dla mnie nie ma to jak PHILIPS SHP 1900 heh:)
Ten błyszczący się shit pod żadnym względem nie dorównuje HD201- sprawdzonym i chwalonym przez całą masę użytkowników.
Że niby te Plantronicscy nie są sprawdzone i chwalone przez masę użytkowników? Polecam lepsze przejrzenie internetu.
I powodzenia w przypadku reklamacji Sennheiserów HD201 jak się zepsują. Odeślą ci je z powrotem :>
Moze Creative Fatal1ty ?
Kolejny...
_MaZZeo --> Nie muszę niczego szukać w internecie. Miałem okazję słuchać i HD'ków i Plantronicsów (inny, trochę wyższy model)- te ostatnie trzymały "poziom" Creative fatality, czyli grają słabiusieńko.
Co do reklamacji- każda firma odeśle ci z powrotem sprzęt jeśli sam go zepsujesz.
weneckie sidła -->
Audiofil za 100zł nie kupi kabla do słuchawek, więc stwierdzenie: schody zaczynają się gdybyśmy chcieli na tym np. posłuchać muzyki, jest mocno na wyrost mówiąc o słuchawkach za te pieniądze. Miałem już do czynienia ze znacznie droższymi słuchawkami, na co dzień używam Sennów HD598, a mimo to nie uważam żeby HD201 krzywdziły mój słuch. Za 60zł nie ma lepszych słuchawek. Za ~80zł można jeszcze wyrwać niezłe Philipsy SHP5401, i jakieś Kossy, ale tak naprawdę na tym wybór przyzwoicie grających słuchawek do 100zł się kończy. Senny ze względu na cenę wypadają tu chyba najkorzystniej.
Chyba kpisz...
Ten błyszczący się shit pod żadnym względem nie dorównuje HD201- sprawdzonym i chwalonym przez całą masę użytkowników
Pewnie dla tego że większość rzuca się na te słuchawki jak pies na kiełbase, a tak naprawdę wszystkie sennheisery poniżej 200 zł są gówno warte, gamecomy są bardzo dobre jak na swój przedział cenowy, ja mam je już ponad rok i mogę śmiało powiedzieć że prześcigają wszelakie creativy, Sennheiser, philipsy, nawet te droższe, a naprawdę wiele słuchawek się przez moje uszy przewinęło, plantronicsy do gier są świetne, gożej natomiast ze wszystkim innym jak muzyka czy filmy bo wtedy wygrywają nawet te HD201, ale temat jest o słuchawkach do gier, dla tego nie powinienem o tym nawet wspominać.
Po za tym co to za nazwa Sennheiser, mało że nie da się tego wymówić pomimo że ta marka łazi za mną już z 5 lat, to jeszcze kojarzy się z nakazem zagazowania.
PrzemoDZ--> Ok, my bad, wydawało mi się że 201 kosztują trochę więcej, w takim razie do 60 zł pewnie faktycznie nie mają konkurencji:) Za to do 100 zł są wspomniane przez ciebie świetne philipsy 5401 i 5500 oraz przede wszystkim superluxy hd681, które choć nie wyglądają, to grają po prostu niewiarygodnie i po drobnym tuningu (wymiana tragicznych padów) mogą stawać w szranki z słuchawkami za kilka stów.
na co dzień używam Sennów HD598
Też ich używałem jakiś czas, ale później sprzedałem i trochę żałuję. Bardzo fajne słuchawki :P
Nie kupuj tych Plantronicsów. Ich wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Moje poszły po pół roku... Pękły z jednej strony (i to jeszcze na tej wzmocnionej części). Potem przeczytałem w necie, że nie byłem pierwszy...