mam 2 pytania na temat skyrima:
1.mam zainstalowany dodatek dawnguard i czy aby go uruchomić trzeba gdzieś przejść tak jak w falloutach?
2.gdy widzę obojętnie jaki budynek lub wchodzę do miasta gra bardzo spowalnia
gram na ustawieniach wysokich gdy widzę jakiś budynek mam 20-35 klatek a gdy nie widżę mam 40-60
da się jakoś to przyspieszyć?
muj sprzęt to:
hd 3870
athlon II x3 450
4 GB ram
windows xp
1.Po osiagnieciu 10 levelu zagadaj do straznika miejskiego
2.gdy widzę obojętnie jaki budynek lub wchodzę do miasta gra bardzo spowalnia
gram na ustawieniach wysokich gdy widzę jakiś budynek mam 20-35 klatek a gdy nie widżę mam 40-60
da się jakoś to przyspieszyć?
Da się, kupując nowy komputer. Więcej szczegółów wyświetlanych na ekranie = więcej zasobów jest pochłanianych przez komputer. Inne wyjście to zmniejszenie jakości grafiki.
No, widocznie komp nie radzi sobie zbyt dobrze z doczytywaniem tekstur. Zmniejsz jakość detali i sprawdź czy gra nabrała płynności.
Najlepiej obniż sobie w ustawieniach rozdzielczość na jakiej pracuje gra no i powyłączaj opcje które nie mają większego wpływu na jakość grafiki .
mam jeszcze jedno putanie:
czy da się jakoś przyspieszyć total war shogun 2
słyszałem że jest jakiś sposób z pamięciom ram wie ktoś jak to zrobić?
[9] sądzę że Ty go masz, osobiście gram na PC z prockiem od intela i5 i kartą amd Radeon hd 5470 1gb i czasem PlayStation 3 (zależne jest to od gry)
[11]
No to Cię uświadomię PeCetowcu, że 25 klatek to NIE JEST płynny obraz. Wprawne oko widzi ogromną różnicę pomiędzy 25 a 30, nie wspominając o 60.