Witajcie,
czy orientujecie się może, czy w sieci Play telefony (abonament) posiadają blokadę simlock? Szukałem na Googlach, znalazłem jedynie artykuły z okolic 2008 i 2009 roku w różnych serwisach branżowych, które mówiły iż Play zamierza sprzedawać telefony bez simlocków. Na stronie Playa nic nie piszą nic na ten temat (lub mi nie udało się wyszukać). Z góry dzięki za pomoc.
Nie mają.
@down: rok temu brałem Milestone, pół roku po mnie dziewczyna HTC, jeszcze później jej rodzice jakieś Samsungi i wszystkie były bez simlock'a, więc raczej żaden nie ma. Zapytać w salonie możesz, raczej nie będą robić z tego tajemnicy.
Dziękuję za szybką odpowiedź :-) Jesteś tego pewny i czy dotyczy to wszystkich telefonów czy może jedynie wybranych?
Kupowałem telefon u nich w 2007 roku i miał simlocka. Później sami mi go usunęli bezpłatnie. Od dobrych 2 lat sprzedają już telefony bez simlocków.
2009/2010 Nokia E51 bez simlocka z Play.
Z tego co wiem nie daja juz sim lockow w Playu, a przynajmniej nie spotkałem sie z takim przypadkiem w tej sieci (wsrod około 15 osob ktore znam i ktore brały rozne telefony w ciagu ostatnich 2 lat).
Orientuje się ktoś, czy nadal zdejmują za darmo simlocki? Mam zapasowego SE C902, ale teraz chcę go sprzedać. Zdejmą mi po takim czasie bez robienia problemów?
Telefon 2009 - miał
Telefon 2010 - z tego co się orientuje juz nie
Co do tego co czytałem to niektóre modele mają (np. Galaxy S), a niektóre nie.