Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Shogun 2 szturmowanie

25.04.2011 14:02
😐
1
zanonimizowany737664
16
Konsul

Shogun 2 szturmowanie

Mam pewien problem, mianowicie załóżmy, że mam tyle samo wojska co przeciwnik a może i nawet odrobinę więcej. Nie mogę wygrać szturmu, może robię coś źle no nie wiem już, nawet nie mogę przejść samouczka szturmu. Samuraje wychodzą po murach, ale jeśli już wyjdą to zostają momentalnie poharatani przez wroga. Próbuje zająć wierze, ale samuraje nie mogą zdążyć do nich dolecieć...Może mi ktoś wytłumaczyć jak to się robi?

09.05.2011 16:52
2
odpowiedz
Jikan
120
Generał

Samymi żołnierzami to sobie szturmować możesz i to długo.

1. Jacy to ,,samuraje"? Czemu czuję że to Ashigaru z Yari? = nimi nie szturmujemy chyba że w ostateczności mają małe skilla do walki wręcz.
2. Za nim puścisz szarżę samurajów czy nawet Ashigaru to warto przedtem ostrzelać wroga tudzież przyciągnąć jego uwagę łucznikami. Wtedy za nim dobiegniecie do muru nie będziecie zdziesiątkowani od strzał.
3. Warto otwierać bramy na niskich poziomach twierdz. [szybko płoną i nie ma takich strat jak przy wbieganiu na mury].
4.No nie wiem czy wiesz, ale wg. Sun Tsu do ataku na twierdzę potrzeba przynajmniej dwukrotnej przewagi. A wg Europejczyków 3 krotnej.
Pozdro :)

Forum: Shogun 2 szturmowanie