Możecie polecić mi jakiś dobry serial? Oglądałem do tej pory tylko Terra Novę (na jedynce była/jest) i stwierdziłem że obejrzałbym jeszcze jakiś, gdyz na razie nie chce mi się grać w gry (w krótkim czasie przeszedłem medievala II i Mass Effecta 2 i moja ochota na gry się "wypaliła" i na ME 3 trochę poczekam :)
Odpadają Chirurdzy i dr House oaz Gra o Tron - najpierw chce przeczytać.
zalezy jakie klimaty lubisz, napisz to cos sie znajdzie,
moje ulubione seriale:
big bang theory - serial o fizycznych nerdach, ktorzy nie maja stycznosci z kobietami, poznaja nowa sasiadke penny i powoli staja sie "normalni", chociaz nie do konca, mega ubaw, aktualnie bodajze 5 sezonow, polecam goraco
californication - pisarz, ktory rozstaje sie ze swoja kobieta, z ktora ma corke, coraz "zalicza" panienki, ale chce znow wrocic do swojej kobiety, sporo sexu, alkohol, imprezowy styl zycia gl bohatera ( tego pisarza ), tez sporo smiechu, w pozniejszych sezonach bardziej wartosci rodzinne, ale nadal nr 1 jak dla mnie
ekipa - 4 bardzo bliskich kumpli, ktorzy razem mieszkaja, aktor, jego manager, jego nieudaczny brat, tez aktor i jeszce jeden kolezka, ogolnie ukazane zycie "holywoodzkie", sporo seksu, piekne kobiety i jak dla mnie NAJLEPSZA rola jaka kiedykolwiek widzialem w serialu, tzn. najlepsza postac serialowa, jezeli bedziesz ogladal to pewnie sam do tego dojdziesz, ale jest to Ari, jedna z najwazniejszych postaci w tym serialu, agent roznych gwiazd filmowych itp, mega postac, duzo smiechu, troche smutku pod koniec jezeli dobrze "wkrecisz sie" w sytuacje, 8 sezonow i niestety koniec serii, nr 1 razem z californication
spartacus - duzo seksu i krwi, serial o gladiatorach, godny polecenia :)
misfits - serial o mlodych ludziach skazanych na roboty spoleczne ktorzy podczas burzy dostaja jakies rozne moce, np moga cofac czas itp, polecam 2 pierwzse sezony, 3 zszsedl na psy, ale dla tych 2 pierwszych warto polecic :)
Albo jakiś ze sporą dawką humoru, albo jaki serial z dużą tajemnicą, zwrotami akcji, lubię też czasy średniowiecza i podobne (miecze, walki itd. ale Gra o Tron poczekaj) :). Jedno jest pewne - musi być akcja wymienna z humorem.
EDIT pomyslałem że jak podam filmy, które mi się podobają to jakoś to pomoże :). Władca Pierścieni, Piraci z Karaibów, Troja, Patriota, Gladiator.
Rome
Rome
Rome...
dłuuuuugo dłuuugo nic...
Kompania Braci...
dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nic...
Breaking Bad
A dalej to wszystko jedno, ewentualnie Spartacus.
Zdecydowanie polecam Spartakus Blood and Sand i Gods of the Arena, podobny serialik co film 300, sprawdz mysle, ze ci sie spodoba no i oczywiscie te 4-5 ktore ci podalem wyzej, jezeli duza dawka humory - Big Bang Theory ( teoria wielkiego podrywu ) to mus :)
Pacyfik(ten od HBO, wojenny, II WŚ)? Mnie sie podobal.
Sporo tego :) Zacznę od Spartacusa, potem Big Bang Theory misfits itd...
Dzięki za szybką pomoc! :)
Najwyższy poziom - Breaking Bad, Boardwalk Emipre
Średniowieczne klimaty - The Pillars of the Earth (Filary Ziemi). Chyba, że też wolisz najpierw przeczytać. :)
Tajemnica i zwroty akcji - Sherlock, Revenge, The Killing, Dexter, Homeland, Lost, Prison Break, Rubicon.
Akcja wymieszana z humorem - Chuck, Burn Notice.
Z podobnych klimatów, czyli luźny klimat i rozkminki, to Leverage, White Collar i The Mentalist.
Luźne i sitcomy - Suits, Californication, Entourage, Weeds, The Big C, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, 2 Broke Girls
Animowane - Family Guy!
Castle - Serial o pisarzu powieści kryminalnych, który znudzony rutyną wkręca się do prawdziwego wydziału zabójstw w NYPD, gdzie "pomaga" pięknej pani detektyw. Jest dużo humoru, sporo nietypowych morderstw, ale też jedna odkrywana drobnymi kawałkami mroczna tajemnica, która przewija się przez cały serial. Brakuje tylko średniowiecza :)
http://www.youtube.com/watch?v=mJ6CrYKE0o4
Breaking Bad, The Walking Dead, The River, Pacyfik, Kompania braci i Zagubieni. Nie będę się rozpisywać, obejrzyj, a nie pożałujesz.
Właśnie, co do Californication - obejrzałem kilka pierwszych odcinków i czy poza seksem to w tym serialu o nic innego nie chodzi? Jeśli nie, to zachęćcie do oglądania, bo wszyscy się jarają, a nie za bardzo wiem czym.
Z moich TOP to Friends, Breaking Bad, Band of Brothers, The Wire, Rome, Luther, Sherlock
Mefysbil - chodzi o klimat, muzykę, dialogi, pogoń za szczęściem Hanka, przygody Runkle'a i seks. W tej kolejności.
Chociaż nie, jednak najbardziej chodzi o seks.
seriale HBO to w ciemno(z małymi wyjątkami)... Rome, Six Feet Under, Band of Brothers, Deadwood na ten przykład.
Zdecydowanie najlepszym serialem jest Lost, nie ma i nie bedzie juz drugiego tak wciagajacego serialu
zdecydowanie najlepszym serialem jest Lost
Make my day!
Od siebie polecam Homeland + seriale HBO bez wyjątku.
jericho ;)
LOST, X-Files, Stargate Sg-1 i Friends - To najlepsze seriale wszech czasów :D
The Wire
Chyba jeden z najlepszych seriali kryminalnych jakie oglądałem.
SONS OF ANARCHY! KOCHAM! Z takich innych to lubię Przystanek Alaska, Archiwum X (tylko dwa pierwsze sezony), Jak poznałem waszą matkę, Miasteczko Tween Peaks, tyle oglądałem w całości.
Pitbull - ZADEN amerykanski serial nie jest tak prawdziwy jak ten!
Skazany na śmierć - wartka akcja, ciekawa fabuła i naprawdę świetni aktorzy (przynajmniej 2). Szkoda tylko, że z każdą serią jest coraz gorzej a ostatnia to chyba na siłę robiona. Ale 1 polecam bez wahania.
The Walking Dead - Mnie wciągnął bo lubię klimaty o zombich ale ponoć komiks lepszy
Czas Honoru - oglądalem urywkami i fajnie zrobiony. Inne osoby też mi polecały.
Z polskich to tylko Czas Honoru, serial super, naprawdę polecam, klimat...
z zagranicznych to chyba Lost, ale zakończenie psuje wszystko...
Dr.House - polecam trzy pierwsze sezony, potem robi się z tego niestrawna telenowela o miłości...a tfuuuuu....szajs, jak mozna tak spartolić taki fajny serial???!!!???
[31] z zagranicznych to chyba Lost, ale zakończenie psuje wszystko...
Wlasnie ze zakonczenie totalnie zmiazdzylo konstrukcje :)
Zapytaj jeszcze w wątku o serialach, tam doradzi Ci na pewno więcej osób.
https://www.gry-online.pl/forum/seriale-s01e11/zcb73934?N=1
Ja ze swojej strony polecam Lost i Breaking Bad. Dwa cuda filmowe.
Scrubs aka „Hoży doktorzy" - serial tak zabawny, że nie potrzebuje śmiechu z puszki. Wszystkie 8 sezonów, 9 olać.
NCIS ale zwykłe, nie Los Angeles. Zero politycznej poprawności. Dogryzanie między ekipą. Cienie przeszłości. Polecam.
Na razie oglądam tyle, na resztę szkoda mi czasu.