Właśnie skończyłem oglądać odcinek pilotowy i narazie nie jest źle, powiedziałbym raczej, że serial idzie dobrą drogą, czuć klimat :) (ale jeszcze to naiwna opinia po dopiero jednym odcinku ;) )
Swoją drogą największe skojarzenie odnośnie niektórych scen jak też i muzyki przychodziło mi właśnie klimat jaki było czuć w deus ex'ie i aż dziw bierze, że jeszcze nikt się nie zajął by "zserializować" tę grę.
Ci co obejrzeli, jakie są wasze odczucia ? a Ci co jeszcze nie oglądali to polecam :)
Będą napisy polskie, to obejrzę, bo obstawiam, że dialogi są dość skomplikowane, więc mogę niektórych kwestii nie zrozumieć.
Serial spod szyldu FOX, mam ten kanał i nie widzę, żeby serial miał być emitowany w najbliższym tygodniu w naszym kraju, więc nie wiem, co to ma do rzeczy.
@DanuelX
Obrońcy moralności (i to nie tylko ci od piractwa) maja zazwyczaj bardzo selektywne spojrzenie na kwestie której bronią i są wiernymi uczniami pana którego imię zaczyna się na K.
DanuelX --> A gdzie masz tu piractwo? Ściąganie fimów na własny użytek jest jak najbardziej dozwolone.
Pierwszy odcinek spoko, może nie powalił mnie na kolana, ale drugi na pewno sprawdzę.
Każdy odcinek można oglądać osobno, jak Archiwum X, czy nawiązują i wynikają...?
Ja bym to bardziej porównał nie do Archiwum X tylko do jakiegoś serialu o gliniarzach bo w sumie tym właśnie jest
Od innych "seriali o gliniarzach" rozni sie tylko tym iz dzieje sie teoretycznie w przyszlosci i obok ludzi biegaja androidy. Gdyby jednak ktos nie wiedzial o tym umiejscowieniu plus zmienic kilka scen w kazdym odicnku i nikt by sie nie zorientowal iz nie jest to wspolczesnie dziejacy sie kryminal lecz sf.
Ogolnie typowy procedural jakich wiele, w tym wypadku jednak raczej z nizszej polki. Niby go ogladam ale tylko jako zabijacz czasu, bez wiekszej radosci.
Fabula odcinkow w wiekszosci bardzo naiwna, wrcz infantylna momentami. Dialogi, poszczegolne sceny na poziomie czestokroc starenkiego Druzyna A czy tym podobnych.
Kapitalny serial,a trzeba pamiętać że w klimatach SF jest ich bardzo mało(mówię o współczesnych).
Charyzmatyczna postać która gra Karl Urban ,sarkastyczny policjant któremu partneruje praworządny android.Taka typowo klasyczna mieszanka charakterów musi się podobać.
skojarzyliście nawiązanie do Łowcy Androidów(filmu) w pierwszym odcinku serialu ?
Nie skojarzyliśmy, bo mało kto tu niestety to ogląda. A chciałby... legalnie.
To jest duet jak z Majami Wajs.