Jak już wiecie jestem posiadaczem HTC Desire Z z wgranym Sense 2.1 i chciałbym go aktualizować do wersji 3.0 ale nie wiem jak to zrobić czy ktoś z posiadaczy telefonu firmy HTC wie jak to zaktualizować ???
Prosiłbym o dokładną instrukcję gdyż w tym temacie jestem kompletnie "zielony"
używając stockowego romu nie ma szans, sense jest zintegrowany z daną wersją androida i nie ma możliwości bez zmiany romu na podniesienie numerka sense do 3.0
porównać to można do próby aktualizacji UI xp do aero z win7
w niedługim (podejrzewam, że bardzo długim jak to bywa u htc) czasie powinna się pojawić jeszcze jedna aktualizacja, ale póki co nie wiadomo co zmieni, choć wiele wskazuje, że związane jest z poprawą działania sense, które po ostatniej aktualizacji androida do 2.3 restartuje się
jest tez szansa na pojawienie się androida do wersji 2.4 z sense 3.0, ale mała
Czyli wraz z aktualizacją androida w htc będzie się aktualizował sense ???
Dokładnie, alternatywą jest wgranie nieoficjalnego romu, który posiada w sobie Sense 3.0
ale wiąże się to z uzyskaniem Root'a (tracisz przez to gwarancję na telefon)
Mam ten sam problem - HTC obiecuje że niby pracuje nad Sense 3.0 ale wiadomo że priorytetem są nowe modele telefonów...
Z drugiej strony chyba trochę lepiej poczekać bo Sense 3.0 sprawiało trochę problemów jak tylko się pojawiło. Niech to dopracują.
Ja na YouTube widziałem że w HTC Desire Z jest sense 3.0 ale zagraniczne więc w Polsce jeszcze trzeba poczekać więc jest to dobra wiadomość dla posiadaczy Desire Z.
najgorsze jest to że nie wiadomo kiedy będzie ogólna aktualizacja androida w Polsce.
No trudno będzie trzeba czekać
Po prostu ktoś wgrał sobie custom roma w którym jest Sense 3.0 i tyle. Z tego co czytałem to starsze HTC (czyli te poniżej Sensation) raczej nie mają co liczyć na aktualizację. Niezbyt fajnie, HTC zaczyna pod względem klepania nowych telefonów doganiać Samsunga, a o wsparciu do "starszych" modeli zapomina.