Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Seat Cordoba problem

29.07.2011 18:48
1
zanonimizowany649466
114
Senator

Seat Cordoba problem

Dzisiaj podczas jazdy gdy jechałem autostradą z prędkością 140Km/h po prostu zgasł mi silnik(silnik był rozgrzany do prawidłowej temperatury ) oczywiście wspomaganie nie działało ,a hamulec zrobił się twardy jak beton ,ledwo co zdążyłem wyhamować przed światłami,myślałem że zawału dostane ,i to już nie pierwszy taki przypadek ,i moje pytanie dlaczego tak się dzieje

29.07.2011 18:49
Agent_007
2
odpowiedz
Agent_007
151
Kiss my Aces!

Światła na autostradzie? 0/10

29.07.2011 18:51
3
odpowiedz
zanonimizowany649466
114
Senator

były światła bo właściwie z autostrady już zjechałem

29.07.2011 18:51
Roniq
4
odpowiedz
Roniq
110
Unknown

Myślę iż powinieneś jak najszybciej zgłosić sie do lekarza. Zawał to poważna sprawa, a skoro ty prawie go dostajesz (i to nie pierwszy raz), to może być coś nie tak z twoim serduchem.

Działaj!

29.07.2011 18:59
5
odpowiedz
zanonimizowany649466
114
Senator

[4] Hmmm myślę że możesz sobie wsadzić w d... takie porady

29.07.2011 19:01
Roniq
6
odpowiedz
Roniq
110
Unknown

Najpierw chce rady, a teraz jeszcze ma pretensje... Chyba o to pytałeś nie?

myślałem że zawału dostane ,i to już nie pierwszy taki przypadek ,i moje pytanie dlaczego tak się dzieje

29.07.2011 19:03
7
odpowiedz
zanonimizowany398597
5
Legionista

to nowy rodzaj radarów policji, wyłączają silniki tym co za szybko jeżdżą

kjx
8
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

i to już nie pierwszy taki przypadek

Ze zwykłej uprzejmości nie napiszę jak to świadczy o tobie jako kierowcy. Osobiście, bałbym się wsiąść do samochodu który wycina takie numery i jak najszybciej oddałbym go do mechanika. A gdybyś tak nie wyhamował wioząc 3 osoby z najbliższej rodziny... Ku*wa, Einstein miał racje mówiąc o nieskończonych rzeczach.

9
odpowiedz
zanonimizowany649466
114
Senator

Ronig ,a jaki jest tytuł wątku ,czy jesteś tak niedorozwinięty

siwy346
10
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

http://cordobaklub.pl/forum/

Tu powinieneś dostać bardziej merytoryczne wypowiedzi niż te powyższe z moją włącznie:P

29.07.2011 19:06
11
odpowiedz
ereyty
60
Bragiel

Dlaczego tak się dzieje?

Teorii na temat zawału serca jest wiele ale najpoważniejsza jest ta:Do zawału mięśnia sercowego najczęściej dochodzi na tle miażdżycy tętnic wieńcowych w przebiegu choroby wieńcowej (często utożsamianej z chorobą niedokrwienną serca). Ognisko miażdżycy w ścianie tętnicy wieńcowej nazywane jest blaszką miażdżycową. Powoduje ona zmniejszenie światła tego naczynia i ograniczenie przepływu krwi - często w tych przypadkach pacjent odczuwa objawy dławicy piersiowej przy wysiłku czy zdenerwowaniu.

Mechanizmem, który bezpośrednio prowadzi do zawału, jest pęknięcie lub krwotok do blaszki miażdżycowej albo narastanie zakrzepu na jej powierzchni. Jeśli średnica naczynia zostanie zwężona powyżej 2/3 - 3/4 jego średnicy (krytyczne zwężenie tętnicy wieńcowej) wówczas zwykle dokonuje się zawał mięśnia sercowego w obszarze zaopatrywanym przez dane naczynie (mięsień sercowy ulega niedokrwieniu i w ciągu kilku-kilkunastu minut rozpoczyna się jego nieodwracalne uszkodzenie, które w wypadku nieprzywrócenia dopływu krwi prowadzi do powstania ogniska martwicy tego fragmentu mięśnia sercowego).

Krytyczne zwężenie światła (powyżej 2/3 średnicy) prawej tętnicy wieńcowej powoduje:

zawał ściany dolnej
zawał tylnej lewej komory serca
zawał tylnej części przegrody międzykomorowej.
Krytyczne zwężenie światła gałęzi okalającej lewej tętnicy wieńcowej powoduje:

zawał ściany przedniej
zawał ściany bocznej
zwężenie gałęzi międzykomorowej przedniej powoduje:

zawał w przedniej części przegrody
zawał ściany przedniej lewej komory serca.
W rzadkich przypadkach przyczyną zawału może być zator tętnicy wieńcowej, zmiany zapalne tętnic wieńcowych (np. w kile, chorobie Kawasaki), uraz (np. w wyniku wypadku komunikacyjnego) lub neuropochodne zaburzenia w regulacji przepływu krwi przez układ naczyń wieńcowych.
Ogniskowa martwica mięśnia sercowego może pojawić się także w przebiegu wstrząsu i przy dużym przeroście mięśnia sercowego

29.07.2011 19:06
12
odpowiedz
zanonimizowany649466
114
Senator

siwy346 -dzięki właśnie o coś takiego mi chodziło wątek do zamknięcia bo zaraz zlecą sie tu wszystkie gnojki i zaczną pier.... swoje mądrości

Forum: Seat Cordoba problem