Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: SE Xperia X10 Mini

05.08.2011 21:14
1
zanonimizowany501576
44
Generał

SE Xperia X10 Mini

ściągał ktoś z was simlocka w xperia x10 mini?? zakupiłem telefon na allegro niby w aukcji pisało, że kupiony w salonie orange i simlock ściągnięty a tutaj wkładam swoją kartę play i komunikat wyskakuje bym wpisał pin do karty sim czy coś w tym stylu no to podałem ten, który jest na starterze lecz wyskakuje "nie można odblokować". włożyłem kartę orange i działa. czy jak podskoczę do salonu play bo u nich mam abonament to mi odblokują za darmo? słyszałem, że idzie generować sobie kody po podaniu IMEI telefonu.
wpisuje PIN ten z plastiku, z którego się wyłamuje SIM i wyskakuje komunikat, że nie może zostać odblokowany a kiedy wkładam kartę Orange nie wyskakuje mi taki komunikat i wszystko działa. włożyłem kartę 36i6 no i tez woła pin "Kod PIN do karty SIM odblokowujący sieć" lecz do karty 36i6 nie ma PIN'u nigdzie. Po wpisaniu PIN'u z Play wyskakuje "Nie można odblokować sieci". wchodząc w ustawienia i w ręczne wyszukiwanie sieci mam dostęp do sieci PLAY lecz kiedy kliknę na nią pisze ---> "Rejestrowanie w PLAY..." a następnie "Karta SIM nie pozwala na połączenie z tą siecią" dlaczego? na innym telefonie działa ta karta

może tutaj otrzymam szybką pomoc, za która z góry dzięki

05.08.2011 21:25
dave_mgs
2
odpowiedz
dave_mgs
85
Senator

Włącz telefon bez karty sim, wklep to na pulpicie:

Secret menu / Software version: >*<<*<*

i zobacz czy przy blokadzie SIM kłódka jest zamknieta czy otwarta.

ed:

sory, nie wiem w sumie czy to działa na androidzie, szczególnie na x10 mini, bo tam nie ma D-Pada żeby robić te "strzałki"..

ed2:

może tutaj jest

*#*#4636#*#*

05.08.2011 21:45
QamilekQ
3
odpowiedz
QamilekQ
106
Wisła Kraków

na allegro kodem chyba 20zl. Ps. Pisz do goscia ze nie napisal ze jest simlock.

05.08.2011 22:41
4
odpowiedz
zanonimizowany501576
44
Generał

dave_mgs --> wpisać to w okienku do wpisywania nr czy jak?

QamilekQ --> hmm... a w salonie PLAY gdzie mam abonament nie zrobią tego za darmo albo w Orange gdzie był brany ten SE?

05.08.2011 23:41
5
odpowiedz
zanonimizowany501576
44
Generał

up

09.08.2011 17:15
6
odpowiedz
zanonimizowany501576
44
Generał

męczę się i męczę ale nic zrobić nie mogę. czy w xperia x10 mini idzie zmienić by zdjęcia robione aparatem zapisywały się na karcie pamięci a nie w pamięci telefonu? gdyż kiedy podłącze telefon do kompa kablem to wyświetla zawartość tego co na karcie jest zapisane i nie mam możliwości przesłania ich wchodzę w aparat i w lewym gornym rogu mam lampe błyskową w dolnym galerie w prawym gornym zamiana miedzy aparatem a video a dolnym ustawienia trybu makro,auto,sport i noc. nie ma tak żadnych ustawień, klikałem będąc w aparacie na 3 klawisze w telefonie i nie wyswietla sie żadne menu tylko klawiatura do pisania no i on nie ma zoom'u z tego co grzebie przy nim chyba...

i kolejny problem:) jest jakiś program do ustawiania taper na cały ekran w x10 min? gdyż chciałem ustawić zdjęcie robione telefonem to muszę zaznaczyć ramką obszar na tapete no rozciągam go na maxa i robię ustaw lecz i tak ucina gdzies połowę tego;/ nie idzie w całości ustawić sobie tapety?

09.08.2011 17:39
dave_mgs
7
odpowiedz
dave_mgs
85
Senator

Fraps - no ja bym tam spróbował. Android trochę tu komplikuje sprawę..

09.08.2011 22:06
8
odpowiedz
zanonimizowany501576
44
Generał

up

Forum: SE Xperia X10 Mini