Witam, mam problem z monitorem samsung p2470hd. Podczas użytkowania, obraz nagle przyciemnił się i zgasł. Odłączyłem go, podłączyłem ponownie kabel od anteny, włączyłem go, pokazała się tylko ramka w górnym lewym rogu jaki jest obecnie kanał, i później już słychać dźwięk z danego kanału a obrazu nie ma. Miał ktoś podobny problem z monitorem? Wie ktoś co mogło się popsuć?
Ja mam od kilku miesięcy taki sam problem z P2370HD od kilku miesiecy.
Rozwiązania nie znalazłem, ale szczerze mówiąc nie chce mnie się oddawać go na gwarancji(o ile jeszcze jest), gdyż nie jest to aż tak nagminne.
Jednak kolejny raz zawiodłem się na tej firmie.
A ile samsung daje gwarancji na takie sprzęty? Bo w karcie gwarancyjnej nic nie znalazłem, ani nic nie jest wypisane i nie ma nic po PL.
Najprawdopodobniej jest to problem z podświetleniem monitora. Wie ktoś ile takie coś może kosztować?
Na gwarancje nie mam co liczyć, sprzedawca niestety zrobił mnie w bambuko, a koszt naprawy jest koło 450 zł. Jest to dobry znajomy mojej cioci i powiedział że za połowę tej ceny może naprawić. Opłaca się naprawiać czy lepiej kupić jakiś nowy bez tunera TV około 22-23 cali?? Czy może jakaś używka z gwarancją??